Va rog sa ma ajutati si sa ma invatati cum trebuie sa procedez inpartirea unei mosteniri.
Am fost 7 frati si am ramas 6. Eu sunt cel mai mic si am avut grija dupa posibilitati de fratele care a murit, adica al 5-lea.
Doresc sa-i conving pe ceilalti frati sa renunte la bunurile acestuia in favoarea mea dar nu sunt sigur ca toti vor fi deacord cu acest lucru.
INTREBARE
Taxa de sccucesiune este fixa sau se calculeaza in functie de valoarea mostenirii si cat este procentul.
Daca unii din frati cedeaza in favoarea mea si altii nu, ce trebuie sa fac in cazul acesta.
Buna seara!
taxa de succesiune se calculeaza in functie de valoarea masei succesorale.
Daca unii dintre frati renunta la mostenire, aceasta este in beneficiul celor care nu au renuntat, masa succesorala impartindu-se la cei care accepta mostenirea si in consecinta cota fiecaruia fiind mai mare. Renuntarea nu se poate face in favoarea unuia sau altuia dintre mostenitori , de aceasta renuntare beneficiind toti mostenitorii care au acceptat mostenirea.
Acte mosteniri
cirnu72
Buna ziua, mama mea vine la mostenire bunicii paterne dupa decesil tatalui. La notariat cind noi copii renuntam pt ea ne trebuie titlul de mostenire al ... (vezi toată discuția)