avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere intre fostii soti - Art. 389, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere intre fostii soti - Art. 389, interpretare

Buna seara,
art 389(obligatia de intretinere) din noul cod civil se poate aplica,daca divortul a fost finalizat in urama cu 4 ani?
mai pot cere in instanta acum in acest moment sa pot beneficia de art 389?
multumesc!
da :)
Cererea de pensie se timbreaza cu 20 de lei, succes !
In afara de cerere depuneti copie dupa buletin, hotararea de divort, actele de boala, decizia de pensionare, dovada veniturilor.
Va veti informa la mediator sau avocat despre avantajele medierii, aveti nevoie si de procesul verbal pt a-l depune in instanta.

multumesc,gi-jane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere angiandu angiandu Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie daca sotia este pensionata de boala ( 600 lei ), nu mai locuieste cu sotul dar nu vrea sa divorteze, poate sa ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere sot dupa divort emilianniculae emilianniculae Buna ziua, sunt in divort cu sotul meu si dupa primul an de casatorie el s-a imbolnavit de glomerulo-nefrita si insuficienta renala, a facut dializa, ... (vezi toată discuția)
Pensionari pe caz de boala dalia49 dalia49 Buna ! Am o amica care a divortat anul trecut(2011) , este pensionata medical cu diagnosticul sindromul depresiv discordant pana in aceasta casatorie, este ... (vezi toată discuția)