avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit teren pentru casa+ teren mostenit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit teren pentru casa+ teren mostenit

Buna ziua,

Am mostenit un teren + casa pentru care nu s-a mai platit impozitul de aproximativ 10 ani. Suma de plata este considerabila in momentul de fata.

Eu ca nou proprietar am oboligatia de a plati impozitul datorat de persoana decedata? sau ar trebui sa cer sa platesc impozitul de la data la care am devenit proprietar?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:44, 10 Martie 2014
Ca sa deveniti proprietar al acelui imobil aveti obligatia sa faceti succesiune dupa decedat, urmand sa se emita Certificatul Fiscal unde sunt trecute debitele decedatului. Ca viitor proprietar dvs, preluati atat activul, cat si pasivul decedatului.

Da, obligatia dvs ca mostenitor este sa achitati debitele, daca ati fi facut succesiunea cu 10 ani in urma, de atunci ati fi achitat an de an, iar acum suma nu ar mai fi fost considerabila. Daca sunteti mai multi mostenitori, toti aveti obligatia sa achitati aceea datorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz de succesiune soloboy soloboy Tatal meu a deecdat acuma 2 ani iar asta a facut sa aibe datorii cate anumite banci unde avea credit salarial,credit de cumparaturi...abonament telefonie... ... (vezi toată discuția)
Proprietarul decedat e dator la asociatie ? anna_cta anna_cta In cazul in care proprietarul unui apartament a decedat (ruda mea), iar apartamentul nu este locuit de nimeni, cine are obligatia de a plati fondul de ... (vezi toată discuția)
Impozite locale- termen de prescriptie ammazon ammazon Buna ziua. As vrea sa stiu si eu daca impozitele pe cladiri si terenuri, mai vechi de 5 ani, se prescriu. Multumesc. (vezi toată discuția)