avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Infiintare PFA webdesign
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Infiintare PFA webdesign

Doresc sa imi infiintez un PFA si sa ma angajez cu 4ore/zi.
Ce ma sfatuiti sa aleg? vor fi perioade unde voi incasa poate 100 ron/luna sau 5000 pe luna sau chiar nici un ban. Ar fi mai bine sa aleg impozitarea pe profit?

- Am o mare nelamurire, eu locuiesc cu parintii mei si sediul va trebui sa il fac pe apartament. Eu nu sunt trecut in acte, normal... Am inteles ca la PFA in caz ca nu iti platesti datoriile, esti raspunzator cu bunurile personale. Acum, daca eu nu figurez pe apartament ce bunuri personale am si risc sa le pierd?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ionut28ccr , utilizator 13:38, 9 Martie 2014
Multumesc,
Stiu ca nu este corect termenul de a fi angajat.

Eu vreau ca prin acest PFA sa am aceleasi drepturi ca si cum as fi angajat ca IT la firma X. Vreau sa pot beneficia de pensie, sanatate, etc (stiu ca acestea se pot plati si din mana chiar fara firma , dar nu am aceleasi drepturi). Ma intereseaza in mod special sa pot beneficia de concediu pentru paternitate (nu stiu daca am formulat corect) si stiu ca daca platesc din "mana" nu se poate.

Inca o intrebare: Banii incasati de mine mai trebuiesc justificati (stiu ca trebuie sa tai chitanta) si aici ma refer ca daca eu vreau sa scot dn banca toti banii sa imi iau o masina sau orice altceva. Stiu ca la SRL nu se poate face acest lucru, Daca scot bani, trebuie sa ii justific prin facturi chitante, etc
Acesta este unul din avantajele de a avea PFA, puteti scoarte bani oricand din cont si nu tebuie sa justificati ce ati facut cu banii.Pe cand la o II sau SRL profitul il puteti scoate doar la sf anului.
Puteti beneficia de concedii medicale si puteti intra in CIC daca platit cei 0.85% la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate
Puteti alege PFA si declarati pt primul an un venit mai mic ( estimat) . Regularizarea si plata restului se va face pana pe 25.05.2015. Astfel nu riscati sa va vina scadenta de plata a impozitului si sa nu aveti de unde...
Multumesc frumos tuturor.

Cel mai bine ar fi daca:
- semnez contract cu sanatate, pensie, somaj si platesc trimestrial catre ele si nu "devin angajat" dar voi avea aceleasi beneficii ca un angajat la firma X, adica pot beneficia de pensie, somaj, concediu medical, paternitate'.
- daca voi pune 6000 ron pe an voi plati 16% din aceasta suma, esalonata trimestrial ?

ionut28ccr a scris:

Multumesc frumos tuturor.

Cel mai bine ar fi daca:
- semnez contract cu sanatate, pensie, somaj si platesc trimestrial catre ele si nu "devin angajat" dar voi avea aceleasi beneficii ca un angajat la firma X, adica pot beneficia de pensie, somaj, concediu medical, paternitate'.
- daca voi pune 6000 ron pe an voi plati 16% din aceasta suma, esalonata trimestrial ?





1) Da daca va faceti contracte asa cum v-am spus veti beneficia de aceleasi beneficii ca un angajat. Dar luati la cunostinta Pensia si somajul se asigura la suma minima de 804ron. Sanatate, fond FNUASS, impozit se platesc la venitul realizat.
2) Da.


Alte discuții în legătură

Pfa, daca depasesc venitul estimat cat trebuie sa mai platesc? levaidvd levaidvd Buna ziua! Acum imi doresc sa fac un PFA ca traducator, dar inca nu stiu clar toate lucrurile legate de acest statut. Am aflat ca trebuie sa fixez o ... (vezi toată discuția)
Doresc infiintare pfa si nu stiu cat sa declar brutul....ajutor! ola1982 ola1982 Buna ziua, Doresc sa infiintez si eu un PFA pentru servicii de infrumusetare la domiciliu....coafor,machiaj,unghii false.Acest PFA ma intereseaza sa il fac ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa infiintat din mai 2014 pam@ pam@ Buna ziua, Prietena mea are un PFA deschis in luna mai si ar dori sa stie daca trebuie sa depuna declaratii lunare sau trimestriale si care sunt acestea. ... (vezi toată discuția)