avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Infiintare PFA webdesign
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Infiintare PFA webdesign

Doresc sa imi infiintez un PFA si sa ma angajez cu 4ore/zi.
Ce ma sfatuiti sa aleg? vor fi perioade unde voi incasa poate 100 ron/luna sau 5000 pe luna sau chiar nici un ban. Ar fi mai bine sa aleg impozitarea pe profit?

- Am o mare nelamurire, eu locuiesc cu parintii mei si sediul va trebui sa il fac pe apartament. Eu nu sunt trecut in acte, normal... Am inteles ca la PFA in caz ca nu iti platesti datoriile, esti raspunzator cu bunurile personale. Acum, daca eu nu figurez pe apartament ce bunuri personale am si risc sa le pierd?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ionut28ccr , utilizator 13:38, 9 Martie 2014
Am inteles.

Daca ma puteti lamuri : Am gasit pe acest forum la fel o explicatie in legatura cu pensia.

"Daca in primul an realizati venituri mai mici decat salariul minim pe economie, in al doilea an nu veti mai fi obligat sa platiti pensia"

Ce inseamna daca eu am cei 60 mil pe an cat trebuie sa am profitul ca sa "scap" de pensie?
la 850 lei*12luni=10200 deja sunt pe minus ca sa spun asa...

In primul an ca PFA sunteti obligat sa platit CAS (pensie) pentru valoarea minima de 804 ron, deci 252ron/luna, mai putin nu puteti plati. Si intradevar exista o lege care spune ca in cazul in care in anul precedent nu ati relizat salariul minim pe economie (804ron) urmatorul an nu sunteti obligat sa platiti CAS (pensie). Deci daca in anul 2014 realizati mai putinde 804 ron/luna in 2015 veti depunde declaratia 600 cu suma asigurata 0RON. Dar atentie, pentru ani in care aveti suma asigurata 0RON la calculul pensiei vi se vor lua doar ca vechime nu ca si ani cotizati.
Va recomand ca atunci dupa ce depuneti actele si declaratiile la ANAF sa consultati un contabil care sa va verifice actele sa fiti sigur ca totul este in regula. De asemenea va va arata si cum puteti tine contabilitatea in partida simpla.
Va multumesc frumos inca o data pentru lamurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, daca depasesc venitul estimat cat trebuie sa mai platesc? levaidvd levaidvd Buna ziua! Acum imi doresc sa fac un PFA ca traducator, dar inca nu stiu clar toate lucrurile legate de acest statut. Am aflat ca trebuie sa fixez o ... (vezi toată discuția)
Doresc infiintare pfa si nu stiu cat sa declar brutul....ajutor! ola1982 ola1982 Buna ziua, Doresc sa infiintez si eu un PFA pentru servicii de infrumusetare la domiciliu....coafor,machiaj,unghii false.Acest PFA ma intereseaza sa il fac ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa infiintat din mai 2014 pam@ pam@ Buna ziua, Prietena mea are un PFA deschis in luna mai si ar dori sa stie daca trebuie sa depuna declaratii lunare sau trimestriale si care sunt acestea. ... (vezi toată discuția)