avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subrogatie leagla. Nulitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subrogatie leagla. Nulitate

Care sunt motivele de nulitate absoluta a unui subrogatie legala?
Cel mai recent răspuns: mihaigiu , utilizator 09:40, 17 Iunie 2014
Subrogaţia este reglementată în Capitolul II („Subrogaţia”), Titlul VI („Transmisiunea şi transformarea obligaţiilor”), Cartea a V-a („Despre obligaţii”), art. 1593-1598 Noul Cod Civil, unde sunt stabilite regulile privitoare la plata obligaţiilor prin subrogare sau înlocuire. Totodată, deoarece subrogaţia este şi o modalitate de plată, se face trimitere la ea şi în art. 1474 alin. (3) noul cod civil cu ocazia indicării persoanelor care pot face o plată valabilă, în numele sau doar pentru debitor.

Nerespectarea conditiilor de fond /forma prevazute in textele de legeanterior mentioate atrage nulitatea subrogatiei de principiu daca nu intervine o alta sancitune.
Ce inseamna la art.1474 alin.3: Plata făcută de un terţ stinge obligaţia dacă este făcută pe seama debitorului."?
Ca trebuie acordul debitorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta Borsec Borsec Buna seara! Imi poate explica cineva daca este vreo diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta. Conform NCC la [b]subrogatie cel care plateste in locul ... (vezi toată discuția)
Poate întreținere făcută de un tert ContSters69500 ContSters69500 Buna ziua, Poate fi făcută plata întreținerii de un tert, nemandatat, iar administrația fiind notificată sa nu o accepte? Administrația spune că ... (vezi toată discuția)
Novatie vasioanaro vasioanaro Se poate printr-un contract de novatie ca debitorul, persoana juridica, sa fie inlocuit de un debitor, persoana fizica? (vezi toată discuția)