avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala

Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura fiscala, atunci cand fac cumparaturi sub 100 RON ,iar pe bonul fiscal apar produsele detaliate,val totala a TVA si este stampilat pe verso. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:52, 16 Octombrie 2009
Codul CAEN este unul singur si se stabileste in functie de activitatea cu ponderea cea mai mare in cifra de afaceri. Daca faceti sau preconizati ca o sa faceti o cifra de afaceri mai mare din vanzarea en-gross decat din vanzarea cu amanuntul va stabiliti un cod CAEN adecvat formei de comert en-gross. Invers daca in cifra de afaceri ponderea o rep[rezinta vanzarea cu amanuntul.
Daca punctul de lucru este declarat si autorizat sa faca vanzari cu amanuntul sunteti obligata sa folositi casa de marcat si sa eliberati bonuri fiscale. La cererea clientilor sunteti obligata sa emiteti si factura impreuna cu bonul fiscal. Nu aveti voie sa eliberati in acelasi punct de lucru bon fiscal si chitanta daca vindeti cu amanuntul.
Daca aveti punct de lucru declarat si autorizat pentru vanzarea cu ridicata (en-gross) trebuie sa eliberati factura si chitanta.
Din aceeasi gestiune nu puteti vinde cu amanuntul si en-gross indiferent ce cod CAEN aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marca si factura+chitanta acelasi punct de lucru ShadowElf ShadowElf Buna, Apelez la acest forum dupa ce am discutat in prealabil la finante, la contabilitate, am si vazut cateva exemple elocvente pentru problema mea si nu m-am ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata? robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Exista in CAEN mai multe coduri care incep cu denumirea \"comert cu ridicata...\" Ce inseamna aceasta notiune? Exista vreo normare oficiala a ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntu si en-gross in aceasi locatie nico75 nico75 Buna ziua! Am avut control de la politia locala din oras, iar problema a fost ca vindem atat pe factura cat si pe bon fiscal din aceiasi locatie. Evidenta se ... (vezi toată discuția)