avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere magazin mixt
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere magazin mixt

Buna seara ! Am nevoie de un sfat in ceea ce priveste deschiderea unui magazin mixt , si anume ce forma juridica e mai buna si care se poate realiza mai urgent ?! Estimarea incasarilor lunare este de cca 9000lei . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cristina Timaru , Avocat 01:11, 6 Martie 2014
Probabil ca forma cea mai indicata este un SRL. O intreprindere individuala are avantajele ei, costuri mici de infiintare si radiere, taxe si impozite reduse, insa dezavantajele sunt 2 s esentiale: (a) este necesara, in comparatie cu un SRL, dovedirea pregatirii profesionale pentru activitatea pe care titularul urmeaza sa o desfasoare si sa o autorizeze si (b) persoana fizica raspunde cu intreg patrimoniul sau pentru obligatiile asumate de intreprinderea individuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri intreprindere individuala si avantaje aylinutza aylinutza care sunt costurile infiintarii unei intreprinderi individuale si ce avantaje are aceasta fata de un AF?eu si sotul vrem sa dechidem un magazin intr-un spatiu ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala - cost infiintare, taxe si contributii de platit danielacarmen danielacarmen Imi spuneti va rog, in cazul unei persoane care are doreste sa infiinteze o intreprindere individuala, care sunt costurile deschiderii acestetia si care sunt ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala recoba recoba intreprinderea individuala are o limita in privinta numarului de angajati sau a cifrei de afaceri? Ea poate fi transformata in societate comerciala ? (vezi toată discuția)