avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Ajutati-ma va rog sa rezolv aceasta speta

Emy R este salariată în cadrul Întreprinderii TTUU, funcţia ei constând în selectarea fructelor pe conveer. Orarul de muncă este strict determinat de ora pornirii şi opririi conveerului – 8.00-17.00., cu o oră pauza de masă între 12.00-13.00. Sambata şi duminica – zile libere.
În ultimele 2 luni, Emy a înregistat mai multe întîrzieri cu 20-30 min, ea prezentînd un certificat medical că este însărcinată şi urmează să nască peste 4 luni. Supraveghetorul ei este o persoană foarte neînduplecabilă şi dintre cele care consideră că un salariat bun este doar acela care „vine la servici mai înainte cu 30 min şi pleacă mai tîrziu cu 60 min”. Respectiv, ceilalţi 10 salariaţi care lucrează la acelaşi conveer respectă „regula” supraveghetorului. După ce a acumulat un set de observaţii asupra comportamentului salariatei Emy, acesta i-a înaintat ªefulu Întreprinderii un demers de concediere a lui Emy.

Dvs. sunteţi şeful respectivei întreprinderi. Explicaţi cum veţi proceda în cazul dat. ..............

Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 12:29, 5 Martie 2014
salariata este insarcinata, daca a adus la cunostinta angajatorului acest lucru nu poate fi concediata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta dreptul muncii dianasoare dianasoare Ajutati-ma va rog sa rezolv aceasta speta..merci. Emy R este salariată în cadrul Întreprinderii TTUU, funcţia ei constând în selectarea fructelor pe ... (vezi toată discuția)
Program inegal vs program normal law99 law99 Sal.Doresc sa inchei niste CIM in felul urmator 40ore/saptamina maxim 48 cu ore suplimentare iar ca program zilnic sa apara in CIM 08.00-16.00. si repaus 2 ... (vezi toată discuția)
Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)