Regret sa va dezamagesc, dar angajati un avocat. In 1994 un pustan in varsta de 17 ani a fost "ascuns” pt furt (telefon mobil) si a folosit exact "metoda” dv – care, pt obiectivitate, e la mare "moda” si tzine la foarte multi... Folosind "metoda” ati dovedit premeditarea – mai ales ca nu ati executat miscarea in blocul unde locuiti (sau locuieste celalalt)...
Se tzine de cont si de familie, si de anturaj, si de ce comportament aveti ca elev...
Poate aveti mai mult noroc decat cel la care m-am referit...
Au trecut 15 ani de atunci :D
Eu tot spun ca nu este furt pentru a luat bunul cu acordul posesorului. Inselaciune? abuz? poate dar furt nu. Parerea mea!
Va fi furt, daca nu are bafta de un avocat...
Ce o fi zis de l-a convins pe celalalt sa ii dea inelul si telefonul? Ceva de genul... da-mi inelul sa-l arat lui Y; da-mi telefonul sa sun pe X... Orice ar fi zis, de fapt, posesia juridica nu a trecut asupra lui, a ramas asupra proprietarului... dar el a disparut cu bunurile (ceea ce face ca fapta sa fie incadrata la furt). Aceasta particularitate a actiunii nu schimba semnificatia juridica a faptei si incadrarea la furt... indraznesc sa scriu ca va ramane. Scopul userului a fost – clar – sa isi insuseasca bunurile respective, fara drept.
Relatarea nu e obiectiva - pt o analiza aproape de realitate...
Chiar admitand ca in ceea ce priveste inelul ar fi existat o intelegere contractuala civila (il vand-il cumpar), care e o conditie a continutului infractiunii de abuz, cum ramane cu telefonul? Am inteles ca baiatul celalalt avea de vanzare numai inelul...
Esential, cred, este (si) scopul pt care userul a intrat cu inelul in scara blocului (cum a motivat gestul in fatza celuilalt) – pt a putea fi incadrata fapta la infractiunea de abuz...
Degeaba il informam ca e posibil sa nu fie furt... pt ca nu se poate descurca singur... Insist sa angajeze avocat pt a nu fi condamnat pt furt daca poate fi retinuta infractiunea de abuz. S-a intamplat, de ce nu s-ar mai putea intampla? mai ales ca "metoda" e des utilizata de hotii marunti, aflati la inceputul carierei... si incadrarea juridica a faptei e furt...