avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna la concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna la concediere

Buna seara! Din data de 12.02.2014 sunt in perioada de preaviz. Din anul 2012 pana in prezent am avut doar 10 zile de CO. In anul 2012 nu mi s-a dat CO si in 2013 mi s-a dat doar 10 zile. Imi puteti spune daca la lichidare mi se vor plati zilele de CO care nu mi s-au acordat in aceasta perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 6 Martie 2014
Potrivit art.146 alin.4 C.mun, , la incetarea c.i.m. va trebui sa va compenseze in bano concediul de odihna neefectuat.

Asadar, odata cu plata ultimului salariu trebuie sa va plateasca si banii aferenti concediului de odihna neefectuat .
In caz contrar, puteti sesiza iTM-ul si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului ori puteti apela la mediere.
Societatea este obligata sa va plateasca zilele co neacordate.
mi se va plati si zilele de co pe anul 2012 si 2013, sau doar zilele de co care imi revin pe aceste 2 luni jumatate din anul 2014?
Legea nu face nicio distincție cu privire la perioada pentru care se va plati zilele de CO neefectuate, dar avand in vedere termenul de prescriptie privind dreptul la actiune, angajatorul poate compensa in bani zilele de CO neefectuate pe ultimii 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat blackbeautybrother blackbeautybrother Am lucrat cu contract de munca in perioada aprilie 2013-octombrie 2015, timp in care am efectuat partial concediul de odihna aferent fiecarui an. In Decizia ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat alexandruk alexandruk Daca pana in prezent am cumulate 50 de zile de concediu de odihna neefectuate, ce posibilitati am, conform noului cod al muncii sa nu pierd zilele de concediu? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pe 3 ani in urma vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul sa solicit concediul de odihna din ultimii 3 ani, in cazul in care nu l-am efectuat in toata aceasta ... (vezi toată discuția)