Buna ziua.
Ma intereseaza sa aflu daca o persoana fizica poate sa puna sechestru pe bunurile unei societati comerciale.
Societatea mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persona fizica, si din diverse motive nu am putut sa mai continuam proiectul si sa ne desfasuram activitatea.
Am trimis catre proprietar notificari, somatii, invitatii pentru stabilirea datoriilor catre el (in special utilitati), iar acesta nu ne-a raspuns la nici una si nu doreste o reziliere pe cale amiabila a conflictului. A schimbat cheia de la imobil si nu ne permite sa intram sa ne luam bunurile noastre (casa de marcat, documente, produse, etc.)
Vreau sa stiu daca are acest drept si cum imi pot recupera acele bunuri?
Va multumesc anticipat.
Atata timp cat aveati depozityate bunuri, proprietarul nu avea voie sa ocupe spatiul. Evacuarea chiriasului indiferent din ce motiv se face pe cale judecatoreasca. Nimeni nu poate sa-si faca singur dreptate. Trebuia sa patrundeti in continuare in spatiu . Notificarile privind datoriile le va face proprietarul catre dvs. si nu invers. In situatia in care va aflati puteti depune o plangere la politie pentru insusirea abuziva a bunurilor ori in civil solicitati obligarea proprietarului sa va restituie bunurile .