avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declaratie furt acte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declaratie furt acte

Buna seara.In urma cu 2 saptamani mi s-a furat portofelul,in care aveam printre altele si buletinul.Am declarat furtul la o sectie de politie.As dori sa stiu cat dureaza eliberarea dovezii de la unitatea de politie unde am declarat furtul buletinului,pentru a-mi putea face cat mai urgent altul.Am auzit cazuri in care aceasta dovada s-ar elibera pe loc,sau cat mai curand posibil.La mine au trecut deja aprox 15 zile si niciun raspuns si rezultat.Este normal sa dureze atat?As putea face ceva sa grabesc acest proces?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:39, 9 Martie 2014
Ar fi trebuit sa v-o elibereze pe loc, doar n-o sa asteptati pana prind hotul... Mergeti si cereti-o, nu plecati de acolo pana nu v-o dau. Spuneti ca nu va puteti face CI fara adeverinta, daca ati apucat sa o declarati furata nu mai puteti spune ca e pierduta.
Multumesc!Pai asta am si facut..Cred ca deja e a 4-a oara cand ma duc la ei sa le spun ca imi trebuie urgent acea dovada.Mi s-a spus clar si raspicat ca asta e procedura,si ca dureaza intre 15 zile si maxim 30,si sa am rabdare,sa nu mai fiu asa"insistenta".Nu imi ramane decat sa astept nu?
Nu mai asteptati, mergeti la Serv. Evidenta de care apartineti cu un document cu poza (permis, diploma de la o forma de invatamant etc.) in original si copie + restul de documente de care e nevoie si depuneti cerere pentru eliberarea altei CI cu motivul ''pierdere''.
Poate nu e un sfat 100% legal insa n-o sa stati fara act de identitate pana se hotarasc domnii sa va dea adeverinta.

In caz ca se gaseste vechea CI o duceti la Evidenta, oricum e anulata in momentul eliberarii celei noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt buletin urgent emy2001 emy2001 Cand e sa ai ghinion parca toate iti merg pe dos.Asera mi s-a furat portofelul in care aveam 200 ron si ceva maruntis dar mai grav aveam buletinul in el.Va rog ... (vezi toată discuția)
Declarare furt acte identitate Marie_Ann Marie_Ann Buna seara, revin la dumneavoastra cu o problema din pacate. In seara aceasta in jurul orelor 17-18 mi s-a furat portofelul cu toate documentele(carte ... (vezi toată discuția)
Buletin furat în strãinãtate Moonlit Moonlit Bună ziua/seara! Situația mea este următoarea: locuiesc și lucrez în străinătate, iar acum 2 luni am fost jefuit și mi s-a furat ... (vezi toată discuția)