avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna seara

Matusa mea a fost concediata de la firma la care lucra cu trei luni inainte de a-si depune dosarul de pensioanre. Lasand la o parte aspectul uman al situatiei, as dori sa stiu daca este legala o astfel de concediere si in ce fel o va afecta pe matusa mea in ceea ce priveste pensia.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:20, 23 Aprilie 2009
Care este art din codul muncii in baza caruia a incetat contractul individual de munca?
Daca este art 65 atunci matusa dumneavoastra va beneficia de somaj (daca a muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni) si nu-i sunt afectate drepturile privind pensionarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatori,angajati si somaj scumpa scumpa am o firma srl,ce se intampla daca vreau sa dau o persoana pe somaj,ce se intampla cu firma ma afecteaza in vreun fel aceasta decizie ,cine plateste somajul eu ... (vezi toată discuția)
Somaj martie_2014 martie_2014 Buna ziua Am un salariat care vrea sa plece in somaj, lucreaza de 11 luni (mentionez ca nu a mai lucrat inainte). Poate primi somaj? Cu ce art i se desface ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj daca in ianuarie 2010 am avut concediu de odihna? preda ioana preda ioana buna seara....pe 24 februarie imi expira contractul de colaborare la firma la care lucrez momentan....mi-am intrebat seful daca am dreptul la somaj???dansul ... (vezi toată discuția)