avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces suspendat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces suspendat

Am deschis un proces pentru anularea unei dispozitii de recuperare a unor sume ( in urma controlului efectuat de Curtea de Conturi s-a constatat ca toti angajatii am primit necuvenit un spor la salar, si s-a dispus recuperarea acestor sume). In octombrie 2013 acest proces a fost suspendat pentru neprezentarea partilor. Am discutat ieri cu doamna avocat care m-a reprezinta referitor la aceasta suspendare si dansa mi-a spus ca in cazul in care acest proces nu se repune pe rol de catre cealalta parte eu voi avea castig de cauza in proces. Nu sunt pe deplin lamurita de raspunsul ei, deoarece cunosc cazul colegului despre care am mai scris pe forum, acesta avand si el un proces de anulare a unei dispozitii de concediere, proces care a fost si el suspendat la fel ca si al meu la primul termen tot pentru neprezentarea partilor, procesul lui intrand apoi in perimare, dupa care a pierdut dreptul la actiune si nu i s-a aprobat anularea dispozitiei de concediere. As vrea sa cunosc o alta parere avizata despre cele spuse de doamna avocat, pentru ca suma pe care trebuie sa o restitui este destul de mare si chiar nu as vrea sa fac acest lucru,avand un salar de 780 lei. Ceilalti colegi au castigat procesele, reprezentati fiind de acelasi avocat ca si mine. Redau mai jos ce am gasit pe portalui justitiei referitor la motivul suspendarii, stiind cu siguranta ca nici avocatul meu nici celalalt nu au fost la proces. Multumesc pentru ajutor si pentru timpul acordat.
Tip solutie: 242 c.pr.civ
Solutia pe scurt: În baza disp. art. 411 N.C.p.civilă suspendă judecarea cauzei. Cu drept de recurs pe întreaga durată a suspendării.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:08, 17 Martie 2014
Procesul a fost suspendat deoarece niciuna din parti nu s-a prezentat si nici nu a trinis vreun inscris prin care sa solicite judecarea in lipsa.
in acest moment, oricare dintre partile din proces poate depune o cerere de repunere pe rol a cauzei si judecarea in lipsa. Daca in decurs de un an de la suspendare, niciuna din parti nu depune o astfel de cerere, cererea de chemare in judecata se va perima.
Faptul ca aveti colegi care au avut angajat acelasi avocat si au castigat procesele, nu este o garantie ca si procesul dv va fi castigat.
Daca se perima asta nu inseamna ca am castigat, nu?
Nu. Perimarea repune părțile în situația anterioară declanșării procesului, proces care se consideră că nu a existat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol(recurs) ContSters281842 ContSters281842 ESTE POSIBIL REPUNEREA PE ROL DE DOUA S-AU MAI MULTE ORI A UNUI PROCES(RECURS)INTR-UN INTERVAL DE UN AN DE ZILE,S-AU LA DOI ANI DE ZILE?(MENTIONEZ FAPTUL CA NU ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de repunere pe rol dupa suspendare.recurs sau reiterearea cererii de repunere pe rol? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ca urmare a neprezentarii partilor in instanta s-a dispus suspendarea. S-a formulat cerere de repunere pe rol si partile iarasi nu s-au prezentat, instanta ... (vezi toată discuția)
Repunerea pe rol a unui proces suspendat daia ileana daia ileana Buna seara. Un fost coleg de munca a deschis un proces iar din diverse motive ( unul este nestiinta) nu a urmarit cursul procesului, iar avocatul ... (vezi toată discuția)