avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiunea de 10 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiunea de 10 ani

Buna ziua.va rog sa ma sfatuiti intr-o problema de mostenire cam incurcata.
In anul 1972 parintii mei au achizitionat o casa,cu chitanta de mana, intr-un sat din Moldova dar casa si terenul aferent au fost trecute de tatal meu,care lucra la consiliul local,pe titlul de proprietate al bunicii mele materne.O neglijenta pe care nu am inteles-o niciodata!
In anul 1997 bunica mea moare iar toate taxele si impozitele sunt platite la zi de mama mea,pe numele ei, care continua sa locuiasca in acest imobil
Fratii mamei mele,imprastiati in toate colturile lumii, nu sunt interesati in nici un fel de mostenire,care fie vorba intre noi nu acopera nici cheltuielile de dezbaterii a succesiunii, si unii dintre ei nici nu sunt de gasit.
Intrebarea mea este daca mama poate invoca uzucapiunea pentru a deveni mostenitoarea de drept a acestui imobil?
Va multumesc













































Cel mai recent răspuns: mihaelamosman , utilizator 16:59, 6 Martie 2014
singura solutie in acest caz este sa-i chemati la notar pentru succesiune sens in care se va desface acel titlu de proprietate, iar daca vor renunta asa cum sustineti imobilul va fi trecut pe numele parintilor dvs. daca nu se prezinta mergeti pe calea instantei de judecata.
uitati de faza cu chitanta si ce au facut prin primarie atunci. Important acum este ca aveti titlul in care este trecut imobilul, astfel puteti face succesiunea.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
sebastian-barbulescu, utilizator
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune, inscriere in cartea funciara catalyynnn catalyynnn despe ce este vorba.................bunicul meu a decedat in 1972, bunica in 1977, casa in care locuiau a fost cumparata cu o chitanta de mana , tatal ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumitrugj dumitrugj buna ziua! pe titlu de proprietate scrie \"declara cetateanul Xdin orosul A judetul B primeste in proprietate o suprafata totala de 1400mp prin constituirea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea zodiac zodiac As dori sa ma ajutati cu un sfat: Parintii mei stapanesc un teren agricol din 1990, platesc impozit la primaria comunei si nu au probleme cu vecinii nici cu ... (vezi toată discuția)