avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datoriile tatalui decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datoriile tatalui decedat

Buna ziua.Acum 3 luni tatal meu a decedat,avand datorii la banca. Deja cei de la banca incep sa ne hartuiasca pe mama vitrega si pe mine,ca trebuie sa platim datoriile neaparat chiar daca el a murit.Ba chiar au spus ca sa platim din pensia de urmas a fratilor,altfel ne dau in judecata. Tata nu avea mostenire,am primit si citatie de la notar pt succesiune si am inchis dosarul pentru ca nu aveam ce sa dezbatem. Va rog sa imi spuneti daca cei de la banca au dreptul sa ne faca ceva,si daca nu cum ii putem opri. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters315672 , utilizator 14:05, 6 Martie 2014
nu e obligatoriu ca tata sa fi incheiat asigurare pt acel credit si nici nu va intereseaza asta. Conteaza ca mostenitorii platesc datorii ale decedatului numai in limita a ceea ce au mostenit. Cum nu au mostenit nimic ca nu au avut ce.. nu au ce plati. Nu-i mai luati in seama.
De la notar nu am primit nici o hartie,nimic,si eu m-am mirat ca nu ne-a dat niciun act. Sotia supravietuitoare are casa ei,cumparata de ea,iar tata a mai avut casa in care locuiesc eu cu familia de dinainte sa moara el ,dar nu este pe numele lui,are doar plan pe ea,nu este intabulata,pamantul de sub este concesionat, asa ca nu a putut sa o treaca pe el sau pe mine.. si raman datoriile.O sa verific actele sa vad daca a avut asigurare de viata
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
barnasorina, utilizator
rascolirea datelor referitore la asigurarea de viata este datoria strict a banci . dumneavoastra nu sunteti trecuta pe ea . lasati-o asa .
curios este alteva , cum au ajuns datele dumeavoastra cu caracter personal pe mana recuperatorilor , odata ce nu ati avut nici un amestec in acest credit ?
minione a scris:

rascolirea datelor referitore la asigurarea de viata este datoria strict a banci . dumneavoastra nu sunteti trecuta pe ea . lasati-o asa .
curios este alteva , cum au ajuns datele dumeavoastra cu caracter personal pe mana recuperatorilor , odata ce nu ati avut nici un amestec in acest credit ?

Pai intai au contactat mama vitrega prin telefon si i-au spus ca o sa ma contacteze si pe mine,fiica lui,fiindca mostenitorii trebuie sa plateasca datoria. Si mi-e frica , ca vor incerca sa ne ia casa pe care parintii au construit-o pentru noi.

dupa cum au spus si domnii si doamnele avocate de mai sus....daca nu ati mostenit nimic , nu au ce va lua si nu aveti ce platii . daca creditul a avut asigurare , este treaba lor. daca nu a avut asigurare ... vor trece pirderea rambursarii creditului la ..... cheltuieli de protocol :) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)
Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)