avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Circulatie cu numere provizorii de Germania pentru 3 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Circulatie cu numere provizorii de Germania pentru 3 zile

Buna ziua,
Am cumparat din Germania o masina second hand pe care am adus-o pana in Romania avand documentele masinii: briful mare, briful mic, verificarea tehnica(tuv) din germania pana in anul 2015 si numerele provizorii eliberate de o autoritate competenta din statul german pe o perioada de 5 zile inclusiv asigurare pe acea perioada. Am trecut prin Austria si Ungaria fara probleme, inclusiv in vama de la Cenad nu au fost probleme privind circulatia cu numere provizorii. In drum spre casa am fost oprit in orasul Orsova de un echipaj de politie care mi-a luat actele si am fost rugat sa-i insotesc la posul de politie.Acolo mi s-a pus in vedere ca mi se va intocmi dosar de cercetare penala privind infractiunea de circulatie cu un autoturism cu numere false, au retinut permisul de conducere si mi-au eliberat o dovada cu drept de conducere pentru 15 zile, mi-au confiscat numerele provizorrii drept pentru care am fost nevoit sa-mi duc masina la domiciliu cu o platforma auto.In procesul verbal pe care l-au intocmit au descris asazisa infractiune si mi-au prezentat o persoana care ziceau ca este martor dar pe care eu acolo l-am vazut pentru prima oara si nu in momentul opririi asa cum de fapt insinuau politistii. Din acest motiv si din altele nu am vrut sa semnez procesul verbal intocmit.Am mai multe nedumiriri in acest caz pe care sper sa le inteleg cu ajutorul dumneavoastra si anume:
-cum pot fi numite numere false niste numere obtinute de la o autoritate a statului german pentru care am platit 100 euro si care au si asigurare;
-cum poate un politist sa-mi impuna un martor pe care eu l-am vazut pentru prima oara atunci cand trebuia sa semnez procesul verbal;
-cum in unele judete gen Gorj de unde sunt eu, masinile S.H. importate pot fi conduse in limita termenului de valabilitate al numerelor galbene (5zile) iar in Orsova constituie infractiune penala;
-care articol din codul penal interzice circulatia cu astfel de numere;
-care articol sau lege spune ca acest tip de numere sunt interzise in Romania;
-care ar fi pasii de urmat in astfel de situatie tinand cont de faptul ca tot ce am facut pentru a-mi aduce acasa masina si a o inmatricula am facut din convingerea ca totul este legal (sunt un om corect care pana la varsta de 56 de ani nu am avut nicio problema privind incalcarea legii).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: relu58 , utilizator 21:43, 11 Martie 2014
Numere de tranzitat Germania. Nu ai voie sa iesi cu ele de DE.
daca masina cumparata din germania are tuv-ul valabil, se poate circula cu numere galbene in limita celor 5 zile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara m-a puteți ajuta și le mine cu o informație, am ... DumitruDvs DumitruDvs Buna seara m-a puteți ajuta și le mine cu o informație, am fost oprit in trafic cu Nr provizorii expirate și cu o alcoolemie 0,33 Mi sa întocmit proces ... (vezi toată discuția)
Numere de 5 zile la o masina adusa din germania butuiulia butuiulia Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania si am luat numee de 5 zile(galbene),am trecut peste tot cu masina,am ajuns la Regin si un echipaj de politie m-a ... (vezi toată discuția)
Abuz in functie sau nu? yaya yaya As dori, daca poate cineva sa ma ajute cu o informatie. Am fost oprita de catre un agent de circulatie deoarece masina pe care o conduceam avea placutele de ... (vezi toată discuția)