eugen68octavian a scris:
Citeşte-l şi matale şi vezi si singur.
Ce sa inteleaga bietul user de aici? Sa caute raspunsuri in alta parte!
1.
Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) p
entru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi
în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau
vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau
procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale,
dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
Pentru neacordare de prioritate permisul se suspenda.
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru
verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a)
când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru
nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
(2)
Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie
se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.
In cazul NUP-ului nu se aproba cererea de reducere la 30 de zile a perioadei de suspendare deoarece fapta savarsitaa fost urmarita ca infractiune si nu ca si contraventie. Testul 13/15 este obligatoriu dar puteti incerca si o cerere de reducere in baza art. 104.
Art.104. – La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului sau al municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.
hg1391-RAoug185
Art. 221. – (1)
Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.
2.
Dupa ce primiti ordonanta procurorului de NUP.
3.
Taximetristul incearca sa va santajeze.
Nu ii oferiti niciun ban, daunele materiale si cele morale sunt acoperite de polita de asigurare RCA. Il indreptati sa solicite aceste daune asiguratorului.
Nu trebuie sa va fie teama , chiar daca sunteti dat in judecata chemati asiguratorul in garantie si se descurca intre ei.
Aveti obligatia conf. Ord. CSA nr. 5/2010
sa instiintati asiguratorul despre pretentiile victimelor. Acest ordin apare scris in partea de jos a politei de asigurare cu caractere f mici si va trebuie o lupa sau ochelari sa puteti citi aceasta "indicatie" pretioasa.
Art. 33. - (1)
Asiguratul este obligat să înstiineze în cel mai scurt timp asigurătorul RCA cu privire la producerea evenimentului si să precizeze împrejurările cu privire la acest eveniment, iar pe parcursul investigaiilor referitoare la acest eveniment să procedeze în conformitate cu instruciunile primite de la asigurător.
(2) Asiguratul este obligat să înstiinteze în cel mai scurt timp asigurătorul RCA, în scris, cu privire la faptul că:
a) partea prejudiciată a solicitat despăgubirea de la acesta;