avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am nevoie de un sfat. Defunctul, decedat inainte de 89, a avut 4 copii si a lasat 4 ha de pamant. dupa 90 copiii s+au inteles intre ei si fiecare a muncit cate un ha de pamant. Asta pana anul trecut cand cel mai nuc dintre copii, care a ramas in casa parinteasca, a decedat. De atunci sotia acestuia nu-i mai lasa pe ceilalti copii sa lucreze pamantul pana nu vin cu titlu asupra lui. Nu vrea sa se dezbata mostenirea. insa are un motiv intemeiat. A aparut cu un titlu de proprietate asupra intregului pamant, din 1995, obtinut prin reconstituirea dreptului de proprietate. Putea fi eleiberat acest titlu fara acordul celoralti mostenitori? Ce valabilitate are titlul? Cum poate fi atacat? Poate opera uzucapiunea in acest caz? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 11:22, 24 Aprilie 2009
Acum e de lamurit in ce sens a lasat defunctul 4 ha. teren mostenitorilor in conditiile in care a decedat anterior anului 1989. Nu de alta dar pana in anul 1989 nu puteai avea decat 250 m.p in proprietate restul fiind in folosinta.
Ca uramare ar trebui sa ne lamurim cum a putut avea in proprietate (sau cu ce titlu) 4 hectare teren in perioada comunista defunctul.
Sigur ca putea fi eliberat un titlu de proprietate pentru intreaga suprafata de teren de 4 hectare intrucat legea nr.18/1991 nu are drept conditie pentru eliberarea titlului de proprietate acordul tuturor mostenitorilor.
Ce valabilitate are titlul? Daca va referiti la perioada de timp trebuie sa stiti ca dreptul de proprietate nu are o limita temporala el fiind valabil nelimitat in timp. AR trebui sa mai facem precizarea ca Titlul de proprietate -actul material in sine- nu trebuie confundat cu dreptul de proprietate. Actul material -inscrisul- nu reprezinta decat o mijloc de confirmare a dreptului subiectiv.
Cauzele de nulitate ale unui titlu de proprietate sunt cele prezentate in Legea nr.169 titlul III.
Uzucapiunea poate opera la nivel teoretic insa pentru a putea lamuri acest aspect ar trebui sa stim de cand a inceput uzucapiunea sa curga, impotriva cui, daca sunt indeplinite celelalte conditii ale uzucapiune samd

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate dsmihalea dsmihalea Buna ziua Matusa mea care este vaduva are titlu de propietate pe 3 hectare de pamant doar pe numele ei.Ea mai are 2 copii si nu a facut succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unui teren agricol mostenire de la parinti avand act de vanzare cumparare din inainte de 1944 aapostol aapostol avem mostenire de pe uram tatalui decedat,teren 2 ha cumparat cu act de vanzare cumparare prin notariat din anul 1923,act original pe care il detinem in ... (vezi toată discuția)
Succesiune lu_ankka lu_ankka Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Strabunicul meu a avut 4 ha de pamant. A avut 4 copii. Pe titlul de proprietate apaare el alturi de unul din copiii sai. ... (vezi toată discuția)