avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua ! daca o persoana a decedat si in timpul vietii nu a avut relatii cu rudele ( unchi , veri ... fiind copil din parinti cu cate 7 frati se presupune ca are succesori f multi ....) a cui este datoria sa-i anunte daca decedata nu are nici sot nici copii ?!!.... rudele din partea tatalui au aflat de tristul eveniment ( si de bunurile ramase ....!!! ) dar cei din partea mamei nu stiu ..... Cum se procedeaza in acest caz ??? !!!.
Cel mai recent răspuns: pasalegaviorela , utilizator 10:04, 8 Martie 2014
Rudele cu vocatie la mostenire au interesul sa demareze procedura dezbaterii succesorale, care se face la notariat daca toti mostenitorii sunt de acord cu modalitatea de impartire a bunurilor sau la judecatorie, in caz contrar.
multumesc mult ....da nu stim daca este obligatia cuiva sa caute rudele ( cele din partea mamei nu au fost in relatie cu decedata de ani de zile ....nu stim aproape nimic de ele ........decat ca exista ............).....este obigatia cuiva sa le caute ? daca da , a cui ? daca nu le gasim ce se intampla ??????
LA DEZBATEREA UNEI SUCCESIUNI ESTE OBLIGATORIU SA FIE CITATI TOTI MOSTENITORII, ACEASTA OBLIGATIE LE REVINE CELOR CARE DEMAREAZA DEZBATEREA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri proprii - mostenitori sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema matusa mea a decedat acum 24 de ani sotul iei a decedat acum 14 ani sotul iei a facut cerere in baza legii fondului funciar ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune. ce grad de rudenie este între mine și vărul de-al doilea al tatălui meu? Salut2060Salut Salut2060Salut Ce grad de rudenie exista intre mine si varul de al 2-lea al tatalui meu? Am intrebat diversi avocati si notari si raspunsurile difera. Unii dintre acestia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. prezentam cazul: a (sot), b (sotie), c (fiu) razvypitesti razvypitesti Buna ziua. Prezentam cazul: A (sot), B (sotie), C (fiu) \"A\" adecedat, B a decedat, fiul ,C la fel \"A\" mai are/a avut 3 frati (unii in viată, alții ... (vezi toată discuția)