Daca am oferit un imprumut de 1000 de lei unei persoane, fara nici un act semnat , pot face ceva sa recuperez banii? Persoana care a primit banii nu recunoaste datoria.. Multumesc
Daca aveti martori care sa ateste cele afirmate de dv., puteti incerca sa il dati in judecata pentru restituirea imprumutului.
Daca nu aveti nici martori, incercati sa obtineti o recunoastere din partea lui, altfel nu aveti nicio sansa.
Eu zic sa stai de vorba cu el intre 4 ochi si sa faci cumva sa il inregistrezi audio sau video daca ai posibilitatea. Dar inainte trebuie sa mergi la politie sa le zici ce vrei sa faci, altfel nu iti vor recunoaste inregistrarea.
Si daca aduc martori acestia pot zice ca i-am dat banii, dar nu stiu cat de mult noroc pot sa am cu asta. De recunoscut......asa pe ocolite,dar nimic concret. Cica o sa ceara ca martorii sa fie respinsi si ca neavand nici un act semnat oficial, nu pot face nimic
Eu zic sa aduci matori si sa il pui in fata faptului implinit de fata cu martorii si sa ii explici f clar ca daca nu iti retuneaza banii vei merge in instanta.
Baiu aici e ca trebuie sa deschizi proces civil si pt 1000 de lei nu stiu daca se merita. Trebuie sa platesti taxa de timbru + avocat si in plus o sa trebuiasca sa astepti pana se judeca cu lunile.