avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz restituire imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz restituire imprumut

Buna ziua. As avea o problema si as dori un raspuns avizat.
De fapt problema este a bunicului meu, care in primavara anului 2011, a imprumutat cu suma de 1100 EUR un meserias, care a realizat diverse lucrari la casa. Imprumutul a fost acordat pentru o perioada de 2 saptamani, insa iata ca suntem in 2014 si nici pana astazi bunicul meu nu si-a primit banii. Bani care de altfel erau econonomisiti din pensia lui. As vrea sa stiu daca legea il poate apara in vreun fel pe bunicul meu avand in vedere ca nu are vreun act care sa dovedeasca faptul. Doar o matusa de-a mea a fost matora. De cate ori l-am sunat pe acest "domn" pentru a-i cere explicatii, imi spunea ca o sa-i dea banii bunicului, dar de fiecare data ma amana. Si asa au trecut 3 ani. Nu as vrea ca lucrurile sa ramana asa pentru ca e o nedreptate, facuta cuiva care a avut cele mai bune intentii.
Multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:26, 29 Aprilie 2014
Din pacate, bunicul trebuia sa actioneze in vreun fel, e cam tarziu si pt ca dreptul sau e prescris daca a trecut un termen de 3 ani de la data scadenta, insa nici nu sunt acte si imprumuturile in suma asta, nu se probeaza doar cu martori, nici nu se accepta un martor ruda de pana la gradul3 inclusiv.
Ce puteti face , e sa va faceti probe prin care nenea ala recunoaste imprumutul si eventual sa va intelegeti pt o alta data de returnare, mergeti la el, ajungeti sa semnati un act chiar si de mana si sa stabiliti niste rate.. amenintati-l cu ca ii faceti plangere la politie pt abuz de incredere.. poate merge.

Am mai multe inregistrari ale conversatiilor telefonice, daca asta se condisera o proba. Multumesc pentru raspuns.
Incercati sa faceti un act prin care sa stabiliti o data pana la care suma sa fie restituita. Acceptati chiar si un termen indelungat deoarece in acest caz va creati macar o dovada a imprumutului. Din pacate, situatia nu este favorabila bunicului dvs. Asa cum au spus colegii mei, nu exista acte doveditoare, nu se poate proba cu martori si a intervenit prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie MGabi97 MGabi97 Bună ziua!In urma cu 3 luni am dat imprumut suma de 2600 lei..De atunci sunt mințit și amânat că o sa primesc banii..Am martor și dovezi (conversațiile ... (vezi toată discuția)
Bună seara fiul meu a dat împrumut 30 000 euro unei persoane ... ANTOANA ADINA TEODORA ANTOANA ADINA TEODORA Bună seara Fiul meu a dat împrumut 30 000euro unei persoane care ulterior a devenit soacra lui. Pentru a îi dă bani a făcut ,ajutat de ... (vezi toată discuția)