Buna ziua ! in urma decesului tatalui meu ,fiind unica mostenitoare a lui ,am cerut actul de deces, actele masini ... care erau in posesesia verului meu. Nu a vrut sa mi le restiuiue decat contracost ..cerand o suma mare reprezentand cheltuielile lui de inmormantare.Tin sa mentionez ca tatal meu a locuit ceva vreme cu varul meu in casa bunicilor acolo a si decedat in urma cu o luna .Am fost la politie am depus plangere apoi m au instiintat ca varul nu vrea sa mi inapoieze nimic fara bani si ca trebuie sa merg mai departe in instanta de judecata fiind caz civil.
am vorbit cu ceilalti veri ,respectiv fratii lui si sunt deacord sa dezbatem mostenirea .Eu am nevoie de acte care multe sunt la el .El locueste in casa bunicilor de 40 de ani si de cand au murit bunicii nu a achitat datoriile la stat nu e proprietar si nu vrea sa plateasca dar nici sa dezbata mostenirea ...sunt obligata sa achcit acea suma pentru a intra in posesia actelor????ce ar trebui sa fac???
Va multumesc!!
Certificatul de deces puteti in calitate de fiica a defunctului sa il obtineti personal de la serviciul de stare civila
Daca dezbateti succesiunea,detinatorul documentului va fi obligat sa il depuna la notar/instanta
am vorbit cu ceilalti verisori ,si nu prea vor sa dezbata mostenirea pe motiv ca acest var care mi detine actele si locueste in casa bunicilor ,nu are bani sa si plateasca datoriile la stat de 2633 lei ...ei nu pot elibera de la primarie acel act pentru a merge la notar doar daca sunt achitate datoriile catre stat ....si eu atunci ramne sa merg in instanta sa ma judec cu varul ...nu stiu in ce masura voi avea castig de cauza deoarece el imi cere in schimb cheltuieli de inmormantare cu chitanta falsa pe cosciug ,si alte cheltuieli inutile pe bonuri
Ce acte am nevoie?
valylie
Buna ziua. Mama mea are in grija casa si pamantul de la bunici(parintii ei) dar nu are acte pe ele,dar plateste impozit si toate cele la primarie. Mama e ... (vezi toată discuția)
Mostenire
irinacornelia
buna ziua ! am nevoie de un raspuns de la dvs,va rog mult.Bunica mea a decedat acum 6 ani.A avut 2 copii,unul nerecunoscut si trecut pe numele ei de fata* si ... (vezi toată discuția)