Buna ! Mama mea doreste sa divorteze, iar in urma divortului sa ramana cu jumatate din apartament .Casnicia e de 22 de ani, iar apartamentul este intabulat pe numele tatalui meu. Ideea ar fi sa se vanda apartamentul si sa se imparta banii. Tatal meu nu e de acord cu partajul.
Care ar fi variantele posibile ca tatal meu sa fie obligat sa faca partajul?
Trebuie neaparat prin tribunal cu avocat sau se poate si prin notar?
Care ar fi varianta cea mai ieftina? Nu dispunem de bani !
la notar se poate doar daca se inteleg. daca tatl nu vrea numai prin instanta. conteaza daca este bun dobanditi n timpul casatoriei. daca nu , si e bun propriu al tatalui apartine exclusiv tatalui.
Buna ziua. In litigiile de familie, o sansa de a gasi o solutie agreata de ambele parti este medierea. Contactati un mediator, consultatia este gratuita.
chiar daca tatal nu e de acord cu partajul, nimic nu o impiedica pe mama sa ceara partajul, ori in momentul divortului ori dupa. Oricine poate oricand cere iesirea din starea de indiviziune. Bine ar fi sa se inteleaga cu sotia in mod amiabil. Sunt totusi 22 de ani impreuna... Cred ca se pot gasi optiuni amiabile.
Buna ziua.
Va sfatuiesc sa se inteleaga amiabil.Judecata se va face pe banii dumneavoastra. Taxa de timbru judiciara e de 3 % din valoarea bunului pe care il impartiti,plus expertize,avocati.Partajul poate ajunge la cheltuieli de sute de milioane,si va trebui sa vindeti bunul ca sa achitati statului cheltuiala. Mai bine sa-l vanda sa imparta banii si sa-si ia fiecare ce vrea.
Partaj
nini02
Buna seara!
Am si eu o nelamurire. Am depus actele pentru divortul pe cale administrativa pentru a incheia o casnicie de 20 de ani, din care nu au rezultat ... (vezi toată discuția)