avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tragere la raspundere director
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tragere la raspundere director

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea de a trage la raspundere un director de scoala care practica un management preferential, in sensul ca, pe angajatii care detin o fractiune de norma (4 ore), timp insuficient, si asa, pentru a acoperi volumul de munca aferent functiei pe care o ocupa, ii "ingroapa" cu sarcini (astfel incat acestia sunt nevoiti sa presteze zilnic ore peste program - care nu se pot plati- pentru a acoperi volumul de munca), in timp ce, pe cei care detin norma intreaga ii privilegiaza, le asigura program preferential sau ii scuteste de sarcinile ce le revin, punandu-le in spatele altora.
Cum poate fi constrans un astfel de director sa ia act de volumul mare de munca raportat la normarea deficitara, pentru respectiva persoana, astfel incat persoana in cauza sa nu mai fie nevoita sa munceasca peste cele 4 ore pentru care este platita.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: noname_ , utilizator 18:26, 9 Martie 2014
tudorvaleriu a scris:
1. Cred ca pe dvs. va intereseaza mai mult urmatoarele prevederi din Codul muncii:

Art. 103
Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.


Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.

2. O sesizare la ITM ar fi binevenita.


Stima!
Asta-i pohta ce-am pohtit...


freeelis a scris:
Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.


Va multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul ma obliga sa lucrez peste durata timpului de munca mentionata in contract adrian599 adrian599 buna seara sunt un simpu muncitor in constructii am cm cu timp partial 4 ore . angajatorul ma poate obliga sa lucrez 10 ore (vezi toată discuția)
Acte administrative care modifica o lege garant garant Subiect: Legea 53/2003 vs. Legea 319/2006 (cu normele de aplicare aprobate prin HG 1425/2006) si Legea 306/2006 (cu OMAI 712/2005) - Instruirea lucratorilor in ... (vezi toată discuția)
Managerul de transport poate avea si atributii de ssm si psi? claudiola claudiola Buna ziua, O firma are un singur salariat cu 2 ore pe zi in functia de manager transport. Poate acesta (salariatul) sa aiba si atributii de ssm si psi in ... (vezi toată discuția)