In urma cu mai bine de 10 ani tatăl meu împreună cu vecini alăturați au decis sa acopere terasa comuna. Blocul are din construcție o terasa care exista doar la etajul 1 si se desfășoară împrejurul blocului .
Au existat acorduri cu vecini doar verbale. Din cauza costurilor ridicate nu sau făcut autorizații de construcție.
In urma cu un an deasupra noastră sa mutat un vecin nou, care amenință ca o sa ne reclame la primarie din niste motive foarte banale. se strang betisoare de urechi,chistoace si alte resturi pe acoperis , iar dansul nu are o imagine placuta cand priveste pe geam. Am fost santajat cu faptul ca o sa faca reclamatie si am acceptat vreme de 2 ani sa ma urc pe acoperis de cateva ori sa il matur , dar in ultima vreme a inceput sa exagereze cu acest lucru! Am refuzat sa ma mai comformez si ma astept sa isi puna in aplicare amenintarile....
Am inteles de la un cunoscut ca amenda nu mai pot primi datorita faptului ca au trecut mai bine de 10 ani, dar primaria o sa imi ceara sa intru in legalitate.
Aici intervine o alta problema dacă am nevoie de acordul vecinului de deasupra , sau ajunge cel al asociației?
In cazul in care refuza sa îmi semneze dacă este necesara semnătura lui trebuie sa il dau in judecata pentru ca in mod nejustificat îmi refuza dreptul sa îmi acopăr balconul pentru care plătesc impozit?
Pereții terasei sunt comuni toți sau doar cei care despart terasa de scara blocului? (o parte dintre pereții exteriori despart terasa de apartamentul meu)
Sfatuiti-ma ce pot sa fac sa rezolv situatia cat mai repede si mai ieftin, avand in vedere ca nu am venituri substantiale ...
Daca executia modificarii nu a fost realizata cu documente care sa includa aordul asociatiei de proprietari si al autoritatii locale,pe cale de consecinta din punct de vedere legal lucrarea nu exista,mai ales ca nu este inregistrata in cartea tehnica a constructiei
Chiar daca lucrarea a fost executata in urma cu 10 ani,si eventual mizati pe aplicarea art 31 din legea constructiilor,conditionat de aspecte pe care nu le-ati precizat,exista posibilitatea ca serviciul din primarie sa dispuna dezafecatrea lucrarii si aducerea constructiei la forma anterioara interventiei
In conditiile in care lucrarea nu este executata cu respectarea procedurii legale nu are acordul asociatiei de proprietari si nici a autoritatii publice locale nu se poate invoca ca modificarea partii comune,respectiv acoperirea terasei reprezinta parte comuna de imobil
Măsura cu aducerea construcției la forma inițiala mi se pare cam radicala! Sa nu uitam ca majoritatea balcoanelor din Romania se afla in aceasi situație...
Costurile pentru toate avizele probabil ca depășesc valoarea lucrării in sine, lucru care mi se pare total nefiresc...orice persoana care câștigă un salariu normal este pus in situația ingrata de a alege sa isi întocmească actele legale si apoi sa se roage sa reușească in cele 12 luni sa isi finalizeze investiția , sau sa isi fac treaba pur si simplu cu putini bani pe care ii are...pana la urma omul respectiv încearcă sa isi îmbunătățească comfortul personal,nu?
Ma gândeam si eu ca probabil voi fi obligat sa intru in legalitate si dacă se impune sa fac mici modificări ...
Am rugamintea sa imi specificati aspectele care pot sa va ajute sa analizati mai bine problema (ati amintit undeva in raspuns acest lucru)
Multumiri anticipate!
Acoperis la bloc
ciucuadrian
Va rog frumos luminati-ma si pe mine:
- pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului
bozzont
In ce conditii se poate cumpara terasa blocului de catre vecinii care locuiesc la ultimul etaj.
Cei de la ultimul etaj au construit in mod abuziv acoperis tip ... (vezi toată discuția)