Am si eu nevoie de cateva sfaturi urgente .
Vreau sa cumpar o uscatorie de la ultimul etaj , toti locatarii sunt deacord, acuma nedumerirea mea este:
- langa acea uscatorie este ap meu actual deci vreau sa alipesc acea camera(uscatorie ) se poate face acest lucru? am inteles din cateva surse ca nu as putea deoarece zidul dintre uscatorie si ap este de rezistenta si nu pot face usa de trecere
- in momentul de fata nu este stabilita metoda de achizitionare adica ori o suma de bani ???? nu stiu cine o poate evalua , sau lucrari la bloc( instal, sanitare - zugravit,- usi si geamuri termopan.....) problema ar fi CINE IMI POATE SPUNE adevarata valuare a acel;ei camere 3x5
- se poate face alipirea la ap existent?
Sa presupunem ca reusiti sa cumparati lemurindu-i pe toti proprietarii . Dati 30.000 euro si-i impartiti la toti proprietarii dupa cota lor indiviza. Pare a fi corect, dar peste 2 luni un proprietar vinde apatramentul. Viitorul proprietar poate sa ceara anularea actului dv de proprietate pentru ca el este nedreptatit, nu beneficiaza de uscator si nici de banii pe uscator. Este numai un exemplu dar pot fi multe altele. Legiuitorul a prevazut posibilitatea de inchiriere sau concesionare (in fapt tot un fel de inchiriere dar pe o perioada mai mare, pana la 49 de ani, ceea ce echivaleaza adesea cu o cumparare). Inchirierea sau concesionarea inseamna sa platiti lunar o suma de bani catre asociatie si acesti bani intra in fondurile proprii ale asociatiei. Aceste fonduri se transfera in fondul de reparatii al fiecarui apartament indiferent cine este sau va fi proprietar. Asa pot beneficia si actualii si viitorii proprietari de acel uscator, caci e dreptul tuturor.
Am tot citit despre situatia cu propritarul care cumpara dupa. Nu cred ca e valabil. El va cumpara apartamentul fara utilitatea numita uscator, in deplina cunostinta de cauza. Pur si simplu scara nu are uscator( putea sa nu aiba de la inceput)
Cei care eventual au castigat vreun proces de acest fel probabil ca au avut de a face cu o vanzare cu multe carente (dpdv legal, evident)
cineva tot nu vrea sa inteleaga..spatiile comune..se pot da cu contract de inchiriere sau comodat.Este una sa nu aiba uscator..si alta sa fie prevazut in acte...Nu exista baza legala de cumparat.
Sa va mai spun o diferenta mare intre inchiriere si cumparare. La inchiriere sau concesiune nu se recalculeasa cota indiviza, nu este nevoie.
In cadrul eventualei tentative de vanzare-cumparare , pe langa alt multe probleme , mai intervine si recalcularea cotelor indivize pentru fiecare apartament in parte. Aceasta recalculare trebuie facuta de specialistii de la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara cu schimbari in actele de proprietate, schite, cote, etc. Adica fiecare proprietar trebuie sa faca aceste schimbari in actele de proprietate ale apartamentelor lor sau ale spatiilor care le au in proprietate (care si acestea , la randul lor, au pe langa suprafata utila, construita, si un procent de cota indiviza care se schimba ).
Mai revin si cu alte argumente daca vreti.
Uscator!
razvandicu
Buna ziua!
Am sa va expun problema mea si mi ar fi de ajutor niste pareri!I
Intr-o scara de locatari la parter se afla o camera folosita drept ... (vezi toată discuția)