avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... proces suspendat Art.244 alin (1) pct 1 vechiul cpc
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

proces suspendat Art.244 alin (1) pct 1 vechiul cpc

Buna ziua , am un process suspendat in baza Art. 244 (1) pct 1 , inca din data de 10 sept. 2012 .
1)
In cazul respectiv, a intervenit sau NU perimarea , avand in vedere faptul ca procesul datorita caruia a intervenit suspendarea inca nu a ramas definitiv ?
2)
In momentul in care se va solicita repunerea pe rol a celui suspendat , acesta va fi supus judecatii conform Vechiului Cpciv. , sau , considerandu-se o noua chemare in judecata se va supune procedurilor Noului CPC ?? Inclusiv necesitatea , "medierii" ??
Multumesc anticipat oricarui repondent competent !#-o
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:18, 9 Martie 2014
pt.
1) nu, deoarece este pus/ținut de o condiție : o altă cauză de care depinde; 2) se va judeca sub imperiul vechii legi/vechiul cod.Nu constituie o nouă chemare în judecată.
Abia dupa finalizarea celuilalt dosar va putea fi reluata judecata in dosarul acesta, dosar care in acest caz nu este perimat.

Judecata atat in fond cat si in caile de atac va continua sub imperiul vechiului cod de procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva suspendare proces civil teisoara teisoara În temeiul art. 242 alin. 1 N.C.P.C. suspendă judecarea cauzei având ca obiect „pretenţii”, ..... acest lucru s-a produs in ... (vezi toată discuția)
Model cerere de inrerupere suspendare vechiul cod de procedura civila eusaisapte eusaisapte Mi s-a suspendat un proces din 2012 cf. art. 242 din vechiul CPC pe motiv ca \"partile au lipsit nejustificat\", \"Cu recurs pe toată durata suspendării\". ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol, completare actiune bms bms Pe 28 sept a.c. am avut termen, din media am aflat ca numai unele tribunale au reluat lucrul in urma protestului, al meu nu, asa ca am stat linistit... dar ... (vezi toată discuția)