avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Persoana fizica

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana fizica care in anul 2008 a prestat servicii conform conventiei civile pentru care angajatorul a depus decl.205, i-a retinut si virat impozitul aferent, mai trebuie sa depuna vreo declaratie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 09:55, 25 Aprilie 2009
Cristina Vasile a scris:

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana fizica care in anul 2008 a prestat servicii conform conventiei civile pentru care angajatorul a depus decl.205, i-a retinut si virat impozitul aferent, mai trebuie sa depuna vreo declaratie?

Multumesc!

Referitor la declaratii catre AFP in cazul conventiei civile:
-in cazul in care angajatorul a retinut impozit de 16 %, prestatorul nu mai are de declarat nimic la AFP
- in cazul in care angajatorul a retinut impozit de 10 % pretatorul are de completat si predat la AFP declaratia 200 privind veniturile realizate pe 2008. In prealabil trebuia inregistat contractul la AFP-doar in acest caz cu 10 % impozit.
Multumesc de raspuns!

Angajatorul i-a retinut si virat impozit de 16%, deci persoana fizica nu mai are nimic de declarat
.
In afara de declaratia pentru casa de sanatate si plata contributiei catre casa de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila potrivit codului civil implica art. 52 cod fiscal scumpicu scumpicu Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Contractele civile huana huana sunt angajata la un club sportiv municipal, unde se vor incheia contracte civile de prestari servicii, am 2 intrebari: 1. cu cat se va impozita venitul? cu 16 ... (vezi toată discuția)
Conventie civila sau cim ? caniculesei caniculesei Inca odata va rog sa ma lamuriti! Am un cabinet medical si as vrea sa colaborez (cam 2 ore pe zi) cu inca 2 persoane (medici), din care o persoana este ... (vezi toată discuția)