avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Figurez la ITM ca angajat la SC X, dar lucrez la alta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Figurez la ITM ca angajat la SC X, dar lucrez la alta SC

Salutare tuturor membrilor acestui forum. Problema mea este legata de un contract individual de munca.

Anul trecut, am lucrat din mai pana in iulie la o societate comerciala. Mi s-a intocmit un contract individual de munca si a fost inregistrat la camera de munca. Nu mi s-a facut carte de munca. Salariul a venit cu mare intarziere si abia dupa 3 luni am primit banii cuveniti pentru prima luna. Patronul era neserios si ma amagea cu sume mici si cu promisiunea ca saptamana urmatoare o sa-mi primesc toti banii. In iulie a auzit ca mai colaborez cu o firma de acelasi profil si sub acest pretext m-a obligat sa plec si sa nu mai vin niciodata acolo (bineinteles ca nu am mai luat salariul pentru ultimele 2 luni). Am plecat in graba si nu mi-am dat demisia iar acum o luna am aflat ca inca mai figurez ca angajat al acestei societati la camera de munca.

As vrea sa stiu ce obligatii mai am fata de aceasta firma si daca trebuie sa platesc cumva taxe la finante pentru perioada de dupa plecarea mea din firma. Relatiile cu acest patron nu sunt deloc amicale si as vrea sa stiu daca imi poate face rau in vreu fel (desfacerea contractului de munca cu litera i sau neacceptarea demisiei). Eu colaboram intr-adevar si cu alta firma (ceea ce era interzis in contractul pe care l-am semnat), dar acest lucru nu se poate dovedi pentru ca de fapt ajutam un prieten care muncea acolo, fara sa semnez vre-un contract.

Va multumesc pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 18:04, 16 Iunie 2005
In primul rand...demisia nu trebuie acceptata de patron, e un act unilateral de vointa...insa presupune un preaviz de max.15 zile din partea ta (timp in care trebuie sa te duci la serviciu)
In al doilea rand...cand ai plecat ti-ai facut lichidarea ? sau nu te-ai mai dus pur si simplu la servici? In acest caz ai putea face o cerere de incetare CIM cu acordul partilor conform art55 lit b, pe care sa ti-o aprobe patronul..si dupa poti actiona in instanta pt nreplata salariului..El poate sa iti desfaca Cim-UL ca sanctiune disciplinara (cu fosta litera i)pentru absente nemotivate daca nu ai depus nici demisie si nici alta cerere pe care sa ti-o aprobe. Insa este foarte ciudat ca timp de un an, cat a trecut pana acum, tu ai continuat sa fi in evidente ca angajat...La finante nu trebuie sa platesti nimic din moment ce tu nu ai primit nici un venit din salariu de la firma respectiva.Cred ca e o neintelegere care trebuie sa o l;amuresti la camera de munca urgent. Si daca trebuie si la fostul patron. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)
Probleme tina.cris74 tina.cris74 buna ziua....am si eu o mica mare problema cu actualul loc de munca...sunt barman la o firma din piatra neamt de 3 luni si jumatate...am ramas aici dupa ce ... (vezi toată discuția)
Conventie cu somajul ContSters6135 ContSters6135 M-am angajat in 7 noiembrie 2005 si firma a facut o conventie cu somajul.Ce a presupus acasta?Daca as vrea sa plec, cum plec?Prin demisie?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)