avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii (la notar sau la judecatorie)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii (la notar sau la judecatorie)

Buna ziua am si eu o cunostinta care are o problema , vrea sa divorteze de sot , nu mai locuieste cu el de aproape 3 ani de zile noul domiciliu este in Vaslui , domiciliul anterior cu sotul este in Giurgiu , in urma casatoriiei au rezultat 3 copii (10 , 12 , 14 ani) , intrebarea mea este daca nu se intelege cu sotul sa desfaca casatoria la un notar (in Giurgiu) in ce conditii poate inainta divortul prin judecatorie dar si daca poate il poate muta in Vaslui pentru ca ii este foarte greu financiar sa faca drum Vaslui-Giurgiu (este posibil sa aiba 3-4 termene ) si mai este si problema cu copii care au scoala si financiar iar fi greu sai auca la judecatoria de la Giurgiu.

Ce poate sa faca in aceasta situatie. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:11, 16 Martie 2014
Sa zicem ca ambele parti se inteleg si divorteaza la notar , cum se va proceda pentru o eventuala plata a unei pensii alimentara ?
Ca sa divorteze la notar trebuie sa se inteleaga in prealabil si in ce preveste contributia celuilalt parinte la intretinerea copiilor.
Se va proceda la fel ca in cazul unei hotarari judecatoresti, aceeasi valoare avand si actul notarial, act ce poate fi pus in executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, procedura ContSters240478 ContSters240478 Buna ziua, Doresc sa stiu ce etape trebuiesc trecute in cazul unui divort, tinand cont de cele de mai jos : - suntem casatoriti de aproximativ 3 ani - ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters323166 ContSters323166 Buna ziua!As vrea daca se poate sa ma ajutati cu niste informatii. Sunt din Targoviste, sunt casatorita si am 2 copii minori . As vrea sa divortez si as vrea ... (vezi toată discuția)
Divort Ileana Muntean Ileana Muntean sunt casatorita de 13 ani ,dar de un an suntem despartiti,eu locuind in prezent in Bucuresti, adresa de domiciliu fiind de Timis....As putea intenta actiunea ... (vezi toată discuția)