avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte masa succesorala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte masa succesorala?

Buna ziua,
bunica mea este decedata si a avut 4 copii.dintre ei singurul care a murit este tatal meu.noi suntem 3 frati. cum se vor imparti bunurile bunicii?mama mea care traieste are si ea drept?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 14:51, 10 Martie 2014
mostenitorii bunicii - cei 4 copii ai ei- vor avea fiecare cota de 1/4 din bunuri.
daca tatal dvs. este decedat dupa bunica, in succesiunea ei vine el ca fiu post-decedat, iar apoi trebuie dezbatuta si succesiunea tatalui dvs. in care mostenitori vor fi sotia + 3 copii . altfel spus, cota pe care trebuia sa o primeasca tatal dvs. va fi culeasa de sotia lui impreuna cu cei 3 copii.
daca tatal a decedat inaintea bunicii, in locul sau in succesiunea bunicii veti urca dvs. impreuna cu ceilalti 2 frati (in calitate de nepoti din fiu predecedat). - deci fara mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. cum va fi impartita o mostenire, in cazul in care ... icostin66 icostin66 Buna ziua. Cum va fi impartita o mostenire, in cazul in care dintre cei doi copii doar unul traieste, celalalt fiind decedat (sotia lui traieste...). Va ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)