avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare in baza unui act de intretinere ulterior ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare in baza unui act de intretinere ulterior desfiintat

Buna ziua, am o intrebare :
S-a facut un contract de intretinere intre unchi si nepoata, dupa decesul unchiului matusa a spart actul pentru ca nepoata nu a respectat clauzele contractului de intretinere, are o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in acest sens.
Intabularea casei a facuta de nepoata pe numele ei in timp ce contractul de intretinere era valabil, iar cadastrul era si este in continuare pe numele unchiului decedat.
Cum poate matusa sa faca intabularea pe numele ei , pentru a face mai departe succesiunea?
Am fost la oficiul cadastral unde mi s-a spus ca nu se poate face intabularea decat cu acordul nepoatei care nu vrea acest lucru.
Am fost la un avocat care mi-a spus ca poate ea sa faca ceva , sa inainteze ceva (nu mai stiu ce cerere zicea ea) la oficiul cadastral dar costa 1000lei.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
anemo, utilizator
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 10:19, 11 Martie 2014
daca in hotarare este si fraza "dispune ca partile sa fie repuse in situatia anterioara" inseamna ca nu exista nici un alt impediment pt. notarea in carte a desfiintarii actului. Fosta intretinatoare nu are ce acord sa-si dea, nemaiavand niciun drept asupra imobilului.
e posibil sa vi se ceara o eventuala copie legalizata a certificatului de deces...

in mod corect, daca dvs. ati prezentat toata documentatia trebuia sa fie primita si inregistrata iar daca lipseste cu adevarat un act sau formalitate, biroul de carte funciara trebuie sa va trimita o nota informativa prin care sunteti instiintati ca aveti un termen de X zile pentru completarea documentatiei. macar atunci veti avea negru pe alb ce trebuie sa faceti!
atat scrie in hotarare:

Partea cu punerea in situatia anterioara este ceea ce a cerut avocatul iar instanta

"Adminte actiunea formulata de reclamata matusa, impotriva paratei nepoata.Dispune rezolutiunea contractului de intretinere,nr...incheiat intre reclamanta si autorul sa`u in calitate de creditori ai intretinerii si parata in calitate de debitor al intretinerii, privind imobilul situat in...proprietatea reclamantei si a autorului(decedat)."

Cum ii explic eu politicos celui de la oficiul cadastral care sustine ca trebuie acordul nepoatei...mi-ar fi de folos un articol..o lege ceva sa ii demonstrez ca nu are dreptate si din cauza asta nu se poate face succesiunea .

Multumesc inca o data pentru raspunsuri.

nu dvs. trebuie sa va prezentati cu articolul de lege in mana, dimpotriva, acel/acea angajat(a) are obligatia de a va informa pe dvs. corect si complet, daca persoana de la ghiseu considera ca nu sunt indeplinite conditiile sa va informeze clar CE acord poate da o persoana al carei drept nu mai exista. in baza carui articol sau lege. cum se numeste documentul.

cu riscul de a ma repeta> dvs. aveti dreptul sa depuneti o documentatie la registratura OCPI, fie chiar si incompleta, sa primiti un nr. de inregistrare si, dupa ce documentatia ajunge in lucrul unui registrator de carte funciara, abia atunci(!), cand acesta constata lipsa unui document, va intocmi o nota de completare in care va scrie : ce lipseste+termenul in care trebuie completata documentatia.

Aici, pe forum, oricata buna-vointa am avea sa ajutam cu informatii, practic e imposibil sa nu ne scape un aspect/cuvant care poate lamuri o situatie.
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
VoL, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil ion29 ion29 cu se procedeaza pentru schimbarea unei locuinte de pe un nume pe alt nume,sau dc se face act de vanzare cumparare, ce acte trebuiesc intocmite, va rog este ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara Geral Geral Buna ziua. Mi s-a retrocedat proprietatea pe legea 112 prin hotarare judecatoreasca. Tot prin hot jud s-a anulat contractul de vanzare-cumparare facut de ... (vezi toată discuția)
Transcrierea locuintei piulia piulia buna! as avea o intrebare. bunica mea are o casa si ar vrea sa o treaca pe numele meu, eu fiind nepoata ei. cum se procedeaza in acest caz, ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)