avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli amenajare spatiu verde
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli amenajare spatiu verde

Langa blocul meu se afla un spatiu verde pe care se parcheaza masini.... ca peste tot in Ro. Am incercat prin tot felul de cereri la primarie sa-l amenajez dar singurul raspund dupa aprox un an de cereri a fost ca-l pot delimita cu stalpisori metalici de 65 mm.. Am dus raspunsul la asociatia de propietari urmand ca sa se decida daca plateste sau nu. Intrebarile mele sunt daca doar o scara a blocului trebuie sa plateasca pentru delimitarea spatiului (da si intrebare e de ce sa plateasca toti cand doar tu vrei si raspunsul este sa nu luam amenzile de la primarie pentru distrugere de spatiu verde si anume o amenda generoasa) sau tot blocul sau chiar blocul de vis a vis pentru ca ei parcheaza acolo. In caz de refuz de plata pe motivul ca nu avem bani , pot plati eu toate cheltuielile si ulterior imputa asociatie
Cel mai recent răspuns: kilimanjaro , utilizator 12:09, 11 Martie 2014
Terenul din jurul imobilului de locuit in comun apartine domeniului public,astfel incat schimbarea destinatiei se poate realiza numai cu acordul autoritatii locale
Autoritatea locala poate concesiona spatiul in vederea schimbarii destinatiei
Daca autoritatea locala admite cererea de schimbare destinatie spatiu verde in spatiu parcare auto,pe cale de consecinta va emite documente,astfel incat ulterior daca sunt respectate conditiile negociate de parti autoritate /asociatie,nu mai pot fi aplicate sanctiuni pentru distrugerea spatiului verde
Nu aveti temei legal sa imputati bani asociatiei de proprietari care nu este proprietara asupra terenului si nu are autoritatea si competenta sa dispuna modul de utilizare/schimbarea destinatiei terenului
O precizare nu doresc schimbarea destinatiei spatiului verde ci doar protejarea lui de aceea am obtinut o autorizatie de la primarie de imprejmuire. Intrebarea mea este daca locatarii trebuie sa plateasca aceasta lucrare pentru ca au obligatia de a amenaja spatiului verde sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de teren din preajma blocului dragosb1 dragosb1 Buna ziua. Doresc sa va adresez o intrebare: Suntem o asociatie de proprietari din Iasi si avem o nelamurire. Pe titlul de proprietate (eliberat in 1977-data ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului-legislatie ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem ... (vezi toată discuția)
Pana unde se poate parca masina? SuperUtilizator SuperUtilizator Salut, Locuiesc la parterul unui bloc iar in zona unde am balconul parcheaza 2-3 masini in mod constant. Este de prisos sa spun ca este deranjant. Avand in ... (vezi toată discuția)