avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Eu ca proprietar al unui imobil i-am facut mamei mele drept de uzufruct viager asupra intregului imobil. Eu la vremea aia credeam ca semnez ceva ca sa ii dau voie sa stea acolo sa nu pot sa o dau afara. ...Ea e plecat din tara de mult, dar eu acum acolo am inchiriat cuiva spatiul si ea pretinde ca ar trebui sa ia ea toti banii din chirie plus spune ca de fapt contractul il poate face ea cu chiriasii eu defapt neavand nici un drept acolo chiar daca sunt proprietar. intrebarile mele sunt:
1.eu ca proprietar chiar nu mai am nimic de zis, poate ea sa decida totul fara mine?
2. Contractul de inchiriere il poate face ea cu chiriasii nefiind nevoie de aprobarea(semnatura )mea?
3. Legal este ca ea sa se bucure de toti banii care vor provenii din chirie?
4. Acest contract de uzufruct viager poate fi anulat vreodata? sau e valabil pana la deces?
Cel mai recent răspuns: Cristina Timaru , Avocat 01:04, 11 Martie 2014
Buna seara,

Intr-adevar pana la deces, la renuntarea la uzufruct, mama dvs este cea care dispune de imobil, deoarece uzufructul este acordat pe intreg imobilul. Poate sa inchirieze singura spatiul si sa culeaga chiria aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager clahomastreet clahomastreet buna ziua, bunicii mei mi-au vandut o garsoniera , parintii mei urmand sa aiba uzufruct viager asupra ei. intre timp bunica a decedat, iar bunicul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager sau intretinere RalucaDimian RalucaDimian Buna seara , As dori un sfat, va rog, in legatura cu urmatoarea problema : O cunostinta de-a mea (el nu este roman , are rezidenta permanenta aici in ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament IoanandRei89 IoanandRei89 Am un apartament primit prin contract de donatie cu drept de uzufruct viager si vreau sa-l inchiriez. Pot fara acordul oferit de cel de la care l-am primit sau ... (vezi toată discuția)