avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Primarul poate efectua transport de persoane?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Primarul poate efectua transport de persoane?

Primaria din comuna noastra are licenta de transport persoane prin servicii ocazionale.
Primarul sau viceprimarul, care nu au contract de munca, ca soferi, dar au atestat profesional, pot conduce microbuzul pentru a efectua astfel de transport?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:00, 18 Martie 2014
legal nu au voie.
pe langa licenta de transportator de persoane , mai trebuie contract CIM cu firma caruia apartine mijlocul de transport , masina deasemeni trebuie sa aibe licenta , trebuie analizele medicale si psihologice ale soferului si asigurare CASCO plus asigurare de transport de persoane , toate valabile.
Multumesc
Cursele pentru transportul persoanelor se face contra cost, probabil. Se pune problema cum se inregistreaza aceste venituri in contabilitate daca nu exista un contract de prestari de servici. Dupa stinta mea, functionarii publici, printre care se numara si primarul si viceprimarul, nu au voie sa incheie asemenea contracte.
Problema se complica daca autovehiculul primariei este folosit in interes propriu al primarului sau viceprimarului. Ma refer la faptul ca sumele care reprezinta contravaloarea curselor efectuate sunt insusite de catre primar sau viceprimar.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cris2279 cris2279 Buna ziua, O persoana este angajata la o firma de transportat colete; in urma unui accident din cauza conditiilor meteo si a neatentiei lui, camionul este ... (vezi toată discuția)
Numere galbene Bogdan Pădureț Bogdan Pădureț Pot înregistra o utilitară de 7,5 t cu numere galbene pe primărie? menționez că o folosesc ocazional in agricultură la transportul fânului și al ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu pagube materiale cu masina de serviciu (curierat) fara asigurare casco florin_teodor florin_teodor Buna ziua, Am avut un accident cu masina de serviciu soldat cu pagube materiale, mentionez ca masina nu are asigurare CASCO ci doar RCA. Acum seful ... (vezi toată discuția)