avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Refuz inmatriculare auto datorita amenzilor
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Refuz inmatriculare auto datorita amenzilor

Buna ziua!
Lucrez in cadrul unei primarii de comuna. Printre altele ma ocup si de inmatricularea autoturismelor. Intrebarea mea este: ,,Daca persoana care doreste sa inmatriculeze autoturismul are amenzi in valoare de 2560 lei si refuza sa le plateasca, exista o baza legala de a refuza inregistrarea masinii in vederea inmatricularii?''
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian_Stroe , utilizator 14:12, 11 Martie 2014
Deci primariile angajeaza persoane care nu cunosc legea...
Asa cum singur afirmati, aveti ca atributii si inmatricularea autoturismelor, deci treaba dvs chiar asta este, sa inmatriculati. Amenzile neachitate au un alt regim decat inmatricularea auto, sunt proceduri de executare silita stabilite clar prin lege. Sper ca nu va ganditi la o forma de "santaj" la adresa celui care vine sa inmatriculeze, pe principiul "daca nu achiti amenda, nu-ti inmatriculez masina..." aceasta abordare tine de regimuri comunistoide !
Daca refuza sa achite amenzile demarati procedura legala de executare silita a debitorului,
mai ales daca detine bun mobil proaspat achizitionat si solicitat de trecut pe rolul sau fiscal...
Dar in nici un caz "pedeapsa" nu poate fi refuzul unei alte inmatriculari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces impotriva sectieri de inmatriculari auto ali84 ali84 Buna seara, Doresc sa dau in judecata prin intermediul unui avocat sectia de inmatriculari din cadrul politiei deoarece nu doreste sa imi inmatriculeze ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara plata taxei de poluare? ContSters236831 ContSters236831 buna seara, un prieten a castigat procesul deschis pentru inmatricularea auto fara plata taxei. S-a prezentat la politie cu sentinta si toate actele necesare ... (vezi toată discuția)
Luare in evidență andra-celia andra-celia Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu următoarea problemă. Am achiziționat de curând un auto din străinătate. Trebuie să merg la primărie pentru a o ... (vezi toată discuția)