avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anularea unei amenzi trimisa la fisc
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anularea unei amenzi trimisa la fisc

Buna ziua
Pe data de 11/10/2013 am fost implicat intr-un incident rutier: in parcare am incercat sa pozitionez masina spre un loc liber, masina nu a intrat in viteza si s-a deplasat inapoi cam 1-1,5 m, si am atins o masina tot in spate pe care nu o observasem. Proprietarul masinii sustine ca era parcat de ceva vreme, dar nu era aproape de bordura cum era normal, ci cam inspre mijlocul parcarii, unde de altfel s-a intamplat incidentul( am desenat la politie pozitionarea vehiculelor) . Acesta a refuzat impacarea amiabila fara niciun motiv, nefiind pagube vizibile ( la mine niciuna) Pe data de 12/10/ 2013 am fost a politie sa declar incidentul unde am cerurt cercetarea la fata locului.si am intrebat daca celalalt proprietar a fost sa depuna plangere mi s-a spus ca nu si daca va dori abia urmatoare zi se mai putea.:O
Pe data de 14/10/2013 impreuna cu celalalt proprietar am fost la politie pentru P.V. Agentul a scris ca am efectuat manevra de mers inapoi lucru pe care l-am atentionat ca este fals, ori acesta nici n-a vrut sa auda de asa ceva, si l-a declarat pe celalt proprietar nevinovat, cum eram singuri in birou am semnat si gata.
P.V. nu contine numele societatii de asigurari, ocupatia si locul de munca asa cum prevede legea.
Datorita unor probleme familiare efectiv am uitat de incident ( facusem contestatia, dar ...), insa politia a trimis amenda la Fisc dar pe adresa din buletin, unde nu sunt proprietar si nici nu locuiesc.
Ce pot face in acest moment? Pot anula amenda din impozit sau trebuie sa fac vreo sesizare pentru abuz in serviciu al agentului de politie? Care ar fi pasii?
Va multumesc:O
Cel mai recent răspuns: victor_teodorescu , utilizator 17:02, 12 Martie 2014


1-Este obligatia dv legala sa comunicati la serviciul evidenta populatiei schimbarea domiciliului,astfel incat nu puteti invoca culpa emitentului PV contraventie pentru comunicarea la adresa din CI
2-Daca instanta de judecata a dispus respingerea contestatiei dv si a declinat competenta recuperarii debitului in favoarea autoritatii fiscale,nu mai aveti temei legal sa contestati hotararea instantei
Trebuie sa achitati amenda aplicata

Am avut carte de identitate provizorie si nici nu am fost intrebat de adresa. Mi s-a cerut actul de identitate.
Nu am ajuns sa depun contestatie in instanta datorita unor pprobleme familiale.
In acest moment proprietarul casei unde am adresa e obligat sa plateasca amenda si ap[oi impozitul, ceea ce nu este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie societate de asigurari MihaiMa MihaiMa Care ar fi castigul de cauza a contestarii in instanta a unei societati de asigurari referitoare la un accident la care politia a facut deja constatarile la ... (vezi toată discuția)
Revizuire - ce sanse am sa castig? Buna ziua, mi-a fost ridicata masina dintr-o parcare semnalizata cu litera P si pe panou erau liniute oblice fata de linia verticala, adica se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Refuza sa dea rca-ul ContSters98245 ContSters98245 Salut, in urma cu 4 zile (31 iulie) am avut un accident in care sunt parte vatamata. Am fost la politie cu celalalt sofer si agentul constatator a constatat ca ... (vezi toată discuția)