Buna ,
Am inchieiat un contract de overdraft- descoperire de cont- cu Banca cand eram salariat.In anul 2010 in luna august am fost disponibilizat.Din luna octombrie 2010 nu am achitat niciun ban , pentru ca nu am mai avut. Banca m-a sunat , mi-a trimis notificari.Precizez ca in tot acest timp nu am avut conturi bancare si nici bunuri mobile sau imobile , chiar nici salariu.Aceste notificari au fost trimise prin posta dar nu am semnat de ele. intrebarea mea este aceste notificari au intrerupt prescriptia ? Creanta bancii e prescrisa sau nu ?
Si mai ales daca s-ar fi prescris, la ce data a intervenit prescriptia ?
De asemeni daca dupa data prescrierii pot avea in proprietate bunuri sau imi pot deschide un cont bancar fara teama de a fi executat?
Va multumesc
Multumesc pt raspuns minione,
As dori sa va scriu ca banca daca ar fi avut pe ce sa puna poprire ar fi facut-o inlauntrul celor 3 ani calculati de la data cand datoria a devenit scadenta, insa nu a putut popri din lipsa de bunuri mobile - salariu de ex. Mentionez ca ultima plata am efectuat- in oct 2010 iar in nov nu am mai avut bani pt a plati (in sept 2010 am fost disponibilizat de la unitate ).Dupa umila mea parere creanta bancii este prescrisa .O zi frumoasa !
Notificarea in cazul dvs nu intrerupe termenul de prescriptie, contractul dvs fiind incheiat inainte de intrarea in vigoare a noului cod. Daca ar fi intrerupt termenul, oricum nu castigau mai multde 6 luni.
V-ati uitat pe portalul instantei sa vedeti daca s-a cerut in timpul asta executarea dvs silita?
Oricum ar fi, mai asteptati pana sa va luati bunuri.
Pentru a ma putea executa silit ar fi trebuit sa ma dea in judecata pentru obtinerea unui titlu executoriu intrucat contractul de overdraft nu constituie titlu executoriu. Ca urmare, societăţile bancare, în vederea recuperării creanţelor, au de urmat procedura de drept comun, acţionarea în instanţă a debitorilor pentru obţinerea unei hotărâri definitive .Pe portal just m-am uitat si nu figurez cu vreun dosar .Va multumesc pt raspunsuri gi-jane2.O zi frumoasa.
Firma recuperare
ducubc
ce se poate intampla cu cu un credit de consum luat in decembrie 2005 achitat partial, m-am saturat de 3 ani de telefoane de la o firma de recuperare! (vezi toată discuția)
Prescriptie credit
siri2014
In decembrie 2007 am incheiat un credit nevoi personale cu rate pe 10 ani. In ianuarie 2009 dupa pierderea locului de munca am imcetat sa mai efectuez plati. ... (vezi toată discuția)