avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitutea de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitutea de trecere

Doresc sa actionez in judecata vecinii pentru servitutea de trecere,insa cum pot sa fac ca in aceasta judecata instanta sa aiba si o alta varianta in cazul respingeri servituti,adica sa-mi aprobe ca la intrarea in curtea comuna sa montez un stilp pentru a folasi aceasta curte numai cu piciorul,precizez ca aceasta curte comuna suntem 3 coproprietari cu 1/2,1/4,1/4.
Cel mai recent răspuns: NeamtuAurel , utilizator 06:27, 17 Martie 2014
Le multumesc celor care modereaza acest sait pentru raspunsuri,insa daca cineva a avut o situatie asemanatoare cu a mea i-as ruga sa-mi spuna parere lor daca este corect ca printr-o curte comuna doi proprietari sa o poata folosi cu auto iar eu doar cu piciorul,daca as cere iesirea din indiviziune se spune ca ei nu sunt de acord,daca cer sa marim curtea comuna toti,la fel nu sunt de acord.I-am rugat sa-i despagubesc,sa le dau la schimb,au refuzat,invocind motivul ca nu ai vazut cand ai cumparat,insa in hotarirea judecatoreasca prin care proprietarii mei s-au judecat cu unul din ei,pentru iesirea din indiviziune spune clar ca pot sa o folosesc curtea comuna cu auto intre treapta scarii unuia din proprietari si trotuarul casei celuilalt insa degeaba pentru ca nu pot intra in curtea mea de coltul gardului unuia din cei doi coproprietari.
Unde nu e cap e vai de picioare. Nu aveti decat sa va judecati daca cu vorba buna nu se poate. 2 au dreptul dar al treilea nu. Urmeaza expertiza, planuri... timp si bani pierduti. Eu am avut un proces in care o casa intreaga - 5-10 apartamente treceau prin curtea casei mele, cu toate ca aveau poarta proprie (care era tinuta incuiata) si tot a durat procesul cativa ani - cu scandal, amenintari, politie, TV ... Pur si simplu nu vroiau sa deschida usa si sa iasa pe poarta lor, pe la mine era mai direct.
O idee:
Verificati la primarie daca s-a emis certificat de urbanism/autorizatie de constructie pentru acel gard, una este autorizatia emisa pentru constructia casei si alta pentru gard.Pana a ajunge la instanta verificati cu atentie toate detaliile care va pot avantaja.Daca ei au construit gardul dupa aceea,au intabulare si pe gard?
Mai lipsea întabularea clanţei şi a balamalelor de la poartă :yeah:

Sunteţi coproprietari, aveţi aceleaşi drepturi. Niciunul nu poate invoca vreun drept exclusiv asupra niciunui centimetru pătrat din curte. Cel cu rondul de flori poate fi obligat la desfiinţarea sau la restrîngerea lui dacă prin existenţa rondului de flori vă împiedică accesul cu maşina în curte. Nu e nevoie de nicio expertiză pentru asta.

Iar chestia cu stîlpul care ar împiedica accesul cu maşina în curtea comună (un soi de să moară şi capra vecinului) este de la bun început sortită eşecului.
Va multumesc pentru raspunsuri,va mai consult tot pe aceias tema,in hotarirea mea judecatoreasca obtinuta din 1975 de fosti proprietari scrie urmatoarele calea de acces din curtea comuna se continua pe terenul meu in suprafata de 2,20 lat/14 m lungime insa cei doi proprietari in stanga si dreapta mea au gardul construit pe terenul meu ocupind fiecare cite 10 cm,mai raminind cu o lat de 2,00 m,iar autoturismul are 1,90m.Mai precizez inca o data aceasta suprafata se numeste cale de acces si nu ar trebui sa-mi fie luat nici un centimetru,intrucit cei doi au pe toata lungimea acestei suprafete cate 3,75m latimea in curtea lor.Daca as cere granituirea as avea vre-o sansa de cistig,in conditiile in care aceste garduri au fost construite in per.fostilor mei proprietari.

Alte discuții în legătură

Dreptul de trecere iedulet iedulet Am cumparat de la un cetatean un imobil , situat intr-o curte comuna.Ne-am inteles verbalcu privire la accesul auto in curte.Din intrarea in curte am cumparat ... (vezi toată discuția)
Curte comuna indivizibila kittycrisssta kittycrisssta Buna ziua! Locuiesc la casa, avand doi vecini care locuiesc in alt imobil situat catre strada, in mijloc exista o curte comuna indivizibila, de asemenea ... (vezi toată discuția)
despre limite exacte ale servitutii de trecere! unde sa caut? adrianawentworth adrianawentworth Va rog frumos daca imi poate cineva spune unde sa caut detalii despre servitutea de trecere, limite exacte: este vorba despre o curte comuna cu intrare comuna, ... (vezi toată discuția)