avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Referitor la poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Referitor la poprire

Noi ca societate, am primit de la un birou individual al executorilor judecatoresc ......
o poprire pentru intirzierea la plata a unui imprumut pentru o societate bancara.
Intrebarea este
Daca este legal sa-i facem aceasta poprire si in temeiul carei legi?
Cel mai recent răspuns: EmiB , utilizator 09:21, 12 Martie 2014
Poprirea este infiintata la cererea creditorului prin intermediul executorului judecatoresc,in baza unui titlu executoriu. Executorul,in baza atributiilor conferite de lege va solicita sa ii popriti o cota din salariu angajatului dumneavoastra(presupun ca este o poprire pe salariul unui angajat)- art. 781 Cod Procedura Civila.
Dumneavoastra, ca si societate, aveti obligatia ca in termen de maxim 5 zile sa comunicati executorului daca respectivul este angajatul societatii si , in caz afirmativ, sa procedati la poprirea a unei cote de 1/3 din salariu net pe care il veti consemna in contul indicat de catre executor.- art. 786. Poprirea se va face incepand cu urmatorul salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea din salariul angajatului la solicitarea unui tert otilia13 otilia13 Buna ziua, S-a comunicat societatii noastre o instiintare de plata prin retinerea din veniturile salariale ale unui angajat, instiintare comunicata de o ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)