avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
As dori cateva lamuriri privind subiectul de mai jos:
- E o casa+teren la tara (nelocuita de ceva timp). Pe titlul de proprietate sint trecute urmatoarele persoane (mostenitorii lui MA-bunicul):
- MN-bunica (decedata)-sotia lui MA
-SE-fiica lui MA
-MV-fiul lui MN+MA (decedat)
-SM-alta persoana (decedata)
Mostenitori:
-SA-fiica lui MN+MA (1 fiu)
-MV-fiul lui MN+MA (decedat,fara mostenitori)
-SE-fiica lui MA (2 copii)
-MAd-fiul lui MA (2 copii)
(SA si MV sint frati primari de la MA+MN, iar SE si MAd sint frati dupa tata MA)
-mostenitorii lui SM
Pe mine ma intereseaza sa vand casa+terenul, sau sa incep o afacere agricola cu fonduri. In ambele cazuri se pare ca trebuie sa fac succesiunea.
Intrebari:
1.Care sint pasii pentru succesiune? (si cam cat ar fi costurile aprox?)
2.Cui revine partea lui MV (lui SA fiind frati primari, sau se imparte egal la ceilalti?)
3.Se poate ca mostenitorii lui SM sa fi vandut parcele din teren fara acordul celorlati mostenitori si fara succesiune, si daca da ce e de facut?
4.Pot intra in posesia casei+teren printr-o alta forma mai rapida si mai ieftina in afara succesiunii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 11:38, 12 Martie 2014
1. Primul pas e sa mergeti la notar sa vedeti daca aveti actele ok.
2. Fratilor sai, pe tulini, diferit daca sunt frati dupa mama si tata sau doar dupa unul dintre parinti
3. Nu stiu ce au facut, daca au dezbatut vreo bucata de mostenire pana azi, daca au promis sa vanda... n-am un glob de cristal.
4. In posesie puteti intra daca va lasa ceilalti mostenitori, fara alt act; in proprietate nu. Totusi, nu am inteles care dintre SD, RF etc. sunteti dv.
Multumesc pentru raspuns.
Sa vedem daca am inteles:
- La 1: se poate numai la notar, da?
- La 2 : partea lui MV revine diferentiat fratilor.
- La 3 : nu era vorba de glob de cristal si "mama omida";poate nu m-am exprimat corect : puteau sa vanda fara acordul celorlati mostenitori?
- La 4 : sint fiul lui SA.
Rugaminte pe viitor : incercati sa detaliati raspunsurile si nu va mai legati strict de sensul unui cuvant.
~ Conținut șters la cerere ~
va duceti la notar si dezbateti succesiunea, fara succesiune nu puteti vinde sau intreprinde nimic
La notar trebuiesc chemati toti mostenitorii, daca nu va intelegeti, trebuie sa apelati la instanta pt iesire din indiviziune
Exista o increngatura de tulpini, iar unchiul/ matusa fara mostenitori, partea lui/ei, nu stiu cum se imparte, insa va lamureste notarul.
Va puteti intelege cu ceilalti mostenitori, iar in schimbul unei sume de bani sa deveniti dvs. proprietarul casei+ terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - in instanta Mostenirea nu se poate dezbate la notar, deoarece exista divergente intre parti. In situatie avem: 1 bunic decedat, 1 bunica: sotie supravietuitoare. ... (vezi toată discuția)
Mostenire Felicia1955 Felicia1955 Am primit de la bunicul meu prin testament un teren intravilan de 19 ari. Testamentul este redactat in anul 1960. Mostenitorii legali ai tuturor celorlalte ... (vezi toată discuția)
Indrumari fgeorgeta fgeorgeta Sotul a decedat precum si fiul . Ca mostenitori pentru dezbaterea succesiuni au ramas numai fiica si nepotul in varsta de 11 ani din prima casatorie a ... (vezi toată discuția)