avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal contestat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal contestat

Buna ziua
Va scriu sperand ca ma puteti ajuta si consilia in problema pe care o am
in decembrie am avut un accident auto cu un domn care a intrat in mine din spate... nu a pastrat distanta, deci e vina lui.... Dar respectivul domn sustine ca eu sunt de vina... Am fost la politie si acolo mai multi politisti au spus ca el e de vina, sa facem amiabil ca altfel o sa fie nevoie sa ii dea amenda... Dar domnul care a intrat in mine a sustinut in continuare ca e nevinovat... Polististii i au facut proces verbal, pe care respectivul l a contestat in instanta... eu inca am masina avariata (nu mi merg stopurile, farurile de mansalier, bara sparta, sensorii de parcare nu merg si nici nu pot deschide portbagajul)...Eu intre timp am facut o cerere de interventie in interes propriu iar acum mi a venit in posta o comunicare adresa de la judecatorie prin care imi spune sa dau un raspuns la cererea care a facut o respectivul ce a intrat in mine in momentul cand a contestat.
Ce ma sfatuiti sa fac... As vrea sa contraatac putin deoarece domnul respectiv a avut un comportament agresiv fata de mine si de politisti.. si in plus de atatea luni de zile nu imi pot repara masina
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:27, 12 Martie 2014
sa dau un raspuns la cererea care a facut o respectivul ce a intrat in mine in momentul cand a contestat.

Fata de actiunea promovata de dv,reclamatul a formulat intampinare
Instanta de judecata a comunicat intampinarea partii adverse,tocmai pentru a va permite sa va sustineti punctul de vedere
Aspectul referitor la comportamentul prezentat de partea vinovata fata de dv si de politisti este problema secundara in raport de interesul dv principal de reparare prejudiciu cauzat la bunul mobil
multumesc...
respectivul are niste argumente solide referitoare la.. de exemplu faptul ca politistul nu a pus o stampila in locul X.. nicidecum la faptul ca el nu e sau este de vina...
dar legea spune.. pe scurt... cine loveste din spate un vehicul.. este vinovat.. pentru ca nu a pastrat distanta... intrebarea mea este... datorita acestor argumente care le duce cealalta persoana... sunt sanse ca eu sa pierd acest proces... si in loc sa fiu despagubit ... sa cad vinovat ?
si inca o intrebare.... in cererea pe care o scriu... daca accentuez putin faptul ca din cauza lui merg cu masina stricata de luni de zile, ca a luat in deradere politistii si pe mine, ca argumentele lui desi avand o baza... nu ii aduc niciun avantaj, el ramanand vinovat de accidentul respectiv ?
va multumesc din nou pentru interes si promptitudine!
1-ckiro a scris:

dar legea spune.. pe scurt... cine loveste din spate un vehicul.. este vinovat..

Nu este regula general valabila
Exista cazuri in care se dovedeste ca auto din fata prezinte prejudicii in partea din spate ,iar soferul din spate poate proba ca auto era stationat sau ca prejudiciul s-a datorat faptului ca soferul din fata a facut manevra de mers inapoi fara sa se asigure-vezi cazuri de parcari in oglinda nedelimitate la moll+hipermarket
2-Referitor la neajunsurile datorate de faptul ca din cauza lui merg cu masina stricata de luni de zile, ,daca apreciati util si necesar efortul,puteti sa promovati actiune in instanta sa solicitati daune
3-Aspectele referitoare la ca a luat in deradere politistii si pe mine sunt greu de probat si oricum ,daca agentul constator ar fi retinut fapta,avea dreptul sa consemneze si sa aplice sanctiune-conform norme in vigoare

Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident 4 masini implicate Bogdanm33 Bogdanm33 Buna ziua, Va rog frumos sa imi dati un sfat. In timp ce conduceam auto, conducatorul auto din fata mea a franat brusc, deoarece, a spus ca si in fata lui ... (vezi toată discuția)
Intrebare ContSters331482 ContSters331482 buna ziua asi avea si eu o intrebare. an urma cu doar 2 zile am avut un accident de masina fara victime. politia a spus ca a fost culpa comuna.... soferul ... (vezi toată discuția)
Tamponare auto catalingy catalingy Buna ziua! As avea cate intrebarebari legate de o tamponare auto. Am avut o tamponare cu un autoturism din cauza ca nu mi s-a acordat prioritate intr-o ... (vezi toată discuția)