avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Buna Ziua.Am cumparat in 2004 un teren fara constructii pe el cand eram necasatorita.In 2005 m-am casatorit si am construit impreuna cu sotul o casa.Am cadastru la teren,dar acum as vrea sa fac cadastru si la casa.Problema e ca eu vreau sa fac cadastrul pe teren pe numele meu deoarcece eram necasatorita, iar casa pe numele meu si al sotului (in aceeasi documentatie cadastrala).Se poate face asa ceva?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:21, 26 Aprilie 2009
Fiind un bun dobindit in timpul casatoriei nu sunteti proprietar exclusiv pentru a intabula singura casa, numai daca obtineti proprietatea ei exclusiva, ca urmare a unui proces de partaj sau unei actiuni in constatare ati putea face acest lucru.
Pai eu vreau sa intabulez casa impreuna cu sotul meu,dar terenul sa ramana pe numele meu,pentru ca am dobandit acest teren inainte de casatoria cu el.
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti proceda in doua variante :
1. varianta propusa de catre dl.avocat uranopos, inconvenientul constand in faptul ca trebuie sa intocmiti doua documentatii cadastrale ( ceea ce implica o cheltuiala mai mare ) urmand ca la final sa aveti doua carti funciare ( una pentru teren pe numele dumneavoastra si una pentru casa pe numele abmilor soti )
2. intabularea in aceeasi carte funciara atat a terenului cat si a casei cu mentionarea in cuprinsul acesteia ca proprietar asupra terenului in proportie de 100% sunteti dumneavoastra iar casa este in coproprietate ( dumneavoastra si sotul ).
Trebuie sa luati legatura cu un expert cadastral.
Va multumesc pt.raspuns.O sa aleg varianta a doua.

Alte discuții în legătură

Cadastru certificat de mostenitor dddgab dddgab Buna ziua. Am dobandit o casa la tara prin mostenire, acum 10 ani. Am aflat ca trebuie sa fac niste formalitati pentru inregistrare la cadastru. Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa construita pe teren concesionat de la primarie irisargan irisargan Poate fi intabulata o casa construita pe teren concesionat de la Primarie ? Daca da ,care sunt demersurile , pasi pt intabulare a casei ? Multumesc (vezi toată discuția)
Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)