gabistef a scris:
Buna Ziua.Am cumparat in 2004 un teren fara constructii pe el cand eram necasatorita.In 2005 m-am casatorit si am construit impreuna cu sotul o casa.Am cadastru la teren,dar acum as vrea sa fac cadastru si la casa.Problema e ca eu vreau sa fac cadastrul pe teren pe numele meu deoarcece eram necasatorita, iar casa pe numele meu si al sotului (in aceeasi documentatie cadastrala).Se poate face asa ceva?Va multumesc anticipat.
pai daca aveţi deja cadastru la teren de ce sa-l mai faceţi încă o data? Depinde din ce zona sunteţi - daca aveţi un extras de Cf cu nr. cad. pe el nu mai trebuie făcut cadastru ci numai documentaţie de edificare ( înscriere C-ţie).
in cazul in care nu aveţi cadastru pe teren atunci se executa doua documentaţii prima de înscriere teren iar mai apoi înscriere C-ţie.
Pentru documentaţia de edificare mergeţi la un topograf cu extrasul de Cf pe numele dumneavoastră AC pe numele d - voastră si a soţului, Certificat de atestare a construcţiei emis de Primărie pe numele d - voastră si a soţului, Proces verbal la terminarea lucarii Certificat fiscal cu valoare de impozitare.
In Cf trebuie sa apăra ceva de genul:
Numele d-voastră 1/1 parte teren bun propriu cumpărare la la la
Nume d-voastră ½ parte casa bun comun
Nume soţ ½ parte casa bun comun edificare la la la
Termenul in care se poate face plângere împotriva încheierii de Cf este de 15 zile