avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produs cumparat dintr-un mall
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produs cumparat dintr-un mall

Buna ziua,

Am primit cadou un ceas achizitionat de la un magazin dintr-un mall. Ceasul nu imi place, nu doresc sa il inlocuiesc cu un alt produs si as vrea sa recuperez banii. Am vorbit cu managerul magazinului si cu unul dintre superiorii acestuia si mi-au spus ca ei nu ofera posibilitatea recuperarii banilor ci doar inlocuirea cu un alt produs din magazin. As vrea sa va intreb daca din punct de vedere al legilor privind protectia consumatorului politica aceasta este corecta. Intentia mea este sa reclam la ANPC dar vreau sa stiu daca solicitarea mea are temei legal. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:25, 12 Martie 2014
Nu aveti temei legal sa solicitati restituirea banilor.
Art. 11 din Legea 449/2003- Drepturile consumatorului, prevede urmatoarele:

"(1) În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată"
As zice ca sunt draguti fiind dispusi sa il inlocuiasca cu un alt produs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)
Returnare produs nou care nu functioneaza Magda Stoenescu Magda Stoenescu Am cumparat un ceas Seiko . Purtandu-l doua, trei zile am constata t ca ramane in urma cu orele. Evident ca m.am intors in magazin cerand banii inapoi. Am fost ... (vezi toată discuția)
Produs defectat in cadrul termenului de garantie dddgab dddgab Am cumparat un toaster care s-a defectat dupa 10 luni si cateva zile de la cumparare. Garantia este, conform certificatului, de 12 luni. Daca il voi da la ... (vezi toată discuția)