avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna izua,
Tatal meu urmeaza sa faca un imprumut la banca pentru a-mi cumpara in rate o garsoniera. Contractul garsonierei va fi in consecinta pe numele lui. Eu voi plati avansul si ratele dupa ce decedeaza.
Ce solutie exista inainte de a semna actele, astfel ca dupa decesul lui aceasta garsoniera sa imi revina mie? deoarece sotia care o are acuma cu siguranta se va bate pentru ea.
Cel mai recent răspuns: Otilia Elena Turcu , Notar 09:11, 26 Aprilie 2009
Ratele le voi plati dupa deces deoarece va fi garsoniera mea si oricum particip la plata ratelor de la cumparare. Asigurare de viata nu a cerut banca unde facem creditul, fiind si singura banca care ii ofera credit pana la varsta de 80 de ani.

Alta varianta care o include si pe sotia lui exista? Adica sa mearga tatal cu ea de mana la notar si sa renunte de pe acuma?
in legatura cu mesajul Otiliei Elena, intradevar asa este: actul secret constituie o simulatie si el este opozabil numai partilor intre ele, nu si tertilor, care il pot invoca in favoarea lor.
Pentru a elimina acest risc, ar trebui ca la notar in vederea infaptuirii actului "secret" sa o aduceti si pe sotia tatalui dvs care sa declare la notar ca dvs sunteti cel care platiti ratele.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2009
F.V. Strauß, Consilier juridic
parerea mea este ca oriate recunoasteri de plata s-ar face in cazul de fata domnul nu devine proprietar ci ramane un creditor . Trebuie luat in calcul si faptul ca banca in mom acordarii creditului isi instituie in favoare sa interdictii cel putin de instrainare si grevare pe care le noteaza in carte. Recunosterile respective nu-l ajuta la transferul dr de proprietate ci cel mult la dovada sumelor imprumutate si ca si cauza de incetare a prescriptiei extinctive.
"Ratele le voi plati dupa deces deoarece va fi garsoniera mea"- nu e sigur- ca sa nu mai zic ca orice conventie s-ar face in sensul acesta, este un pact asupra unei succesiuni nedeschise- fiind considerata e codul civil nula absolut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa deces m_m m_m Buna ziua, Tatal meu este la a doua casatorie. Apartamentul in care locuiesc cei doi este cumparat de tatal meu inainte de casatorie. Cum se va face ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredana69 loredana69 sunt in proces de stabilire a succesiunii cu sotia tatalui .cum pot sa fac ca aceasta sa recunoasca in instanta ca are o garsoniera cumparata de cei doi in ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de vanzare apartament ipotecat ktajaws ktajaws Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: Doresc sa cumpar prin programul Prima Casa o garsoniera de la sora mea, ce a fost ... (vezi toată discuția)