avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Debransare RADET Constanta
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Debransare RADET Constanta

Locuiesc la bloc si vreau sa ma debransez ( in aceasta primavara )de la reteaua de incalzire a CET Costanta.In momentul de fata nu mai este nimeni debransat.Vor sa se debranseze mai multi locatari,dar nu toti.Pentru cei care au fost sau sunt in situatia mea cum au procedat sau cum procedeaza,ce se intampla daca ma debransez fara acordul CET-ului?Cu procedura de a da in judecata CET-ul daca nu aproba,ce sanse sunt?Rog foarte mult raspunsuri care sa ma ajute in demersul meu de la cei care au fost in aceasta situatie sau stiu sigur pe cineva.Pe mail daca se poate.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MoroXp , utilizator 08:00, 25 Februarie 2015
Atentie sporita,pentru ca furnizorul local de utilitati nu mai aproba debransarea consumatorilor individuali din imobilele de locuit in comun,ca masura de protejare a CET si RADET
Cum in oras se desfasoara a ampla actiune de bransare la instalatia de gaze,in viitorul apropiat proprietarii interesati sa renunte la sistemul centralizat de apa calda/caldura .vor solicita debransarea si pentru materializarea interesului propriu vor fi obligati sa promoveze actiuni in instanta
Iata procedura necesara debransarii
LEGE nr. 325 din 14 iulie 2006
serviciului public de alimentare cu energie termica
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 651 din 27 iulie 2006
SECŢIUNEA a 5-a
Protecţia utilizatorului de energie termica

ART. 30
(1) Debransarea totală a instalaţiilor interioare de
încălzire şi/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator
tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin
hotărârea adunării generale; b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor
şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile
înainte de debransare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un
condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii
cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat
şi pe verticala;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin
hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui
sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea
de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debransarea unui utilizator de energie termica, altul
decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea
operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30
de zile înainte.
(4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu
se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se
efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de
furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării,
după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea
condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de
către solicitant.

Buna seara,
Ma intereaseaza mult subiectul, vad ca nu pomeniti nimic de ordinul ANRSCE 91/2007 care interzice debransarea in cadrul condominiilor in care nu exista "precedent". Nu se mai aplica? Am inteles ca de-abia acu' devine mai actual.
Cat este amenda pentru deconectarea ilegala de la CET?
Sa presupunem ca sunt in situatia in care nu pot sa mai platesc serviciile furnizate si doresc sa renunt - nu vreau sa pierd apartamentul sau sa acumulez datorii foarte mari (luna aceasta a venit intretinea 680 lei). De ce sunt obligat sa folosesc un serviciu de care nu am nevoie?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Doresc sa fiu informata in legatura cu debransarile de la Radet: - Aproba RADET-ul debransari?? -Ce acte am nevoie pentru a ma prezenta la ... (vezi toată discuția)
Cerere de debransare timpuriu timpuriu un propietar doreste dembrasarea de la sistemul de termoficare ,care sunt pasi de urmat pentru ca aceasta actiune sa fie legala ,mentionez ca acest propietar ... (vezi toată discuția)
Radet constanta Sorinv62 Sorinv62 Buna ziua Locuiesc la bloc si anul acesta am vrut sa ma bransez la Congaz, dar Radet Constanta nu doreste sa-mi elibereze avizul favorabil de ... (vezi toată discuția)