avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Timp de 4 ani am efectuat sarcini de munca ce nu fac obiectul fisei postului. In prezent colegii mei au primit documentatie scrisa si urmeaza sa fie testati/evaluati scris si practic. Mie mi sa propus schimbarea incadrarii pe motivul ca nu am efectuat sarcini conforme fisei postului. Eu am refuzat, deoarece consider nejustificata explicatia . Nu am efectuat sarcinile din fisa postului deoarece am fost folosit la alte activitati din initiativa managerului punctului de lucru.
Desi colegii mei au primit acea documentatie scrisa ,eu nu am primit nimic.
Pot fi concediat dat fiind situatia de mai sus ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 13 Martie 2014
In fisa postului se specifica ca pot fi folosit si alte munci inafara de cele mentionate in fisa postului . Refuzul meu ar fi fost ceva rau pentru mine. Eu m-am prezentat la servici si am indeplinit sarcinile de servici impuse de angajator. Daca sarcinile impuse nu fac parte din fisa postului nu este raspunderea angajatorului ?
Intr-adevar, multi angajtori folosesc acea fraza , insa salariatii o pot combate scriind : sub rezerva legalitatii acestora si in concordanta cu postul ocupat.
Deci in consecinta , am executat ordinul superiorilor. Faptul ca m-au pus sa fac altceva , inseamna ca nu pot fi tras la raspundere pentru ca nu am executat sarcinile din fisa postului. !
Ordinul a fost scris sau verbal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testare angajat crucy2014 crucy2014 Eu de aproape 3 ani am executat activitati ce nu fac parte din fisa postului. Acum mi se spune ca o sa fiu testat . De ceva timp in cadrul firmei au aparut ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris MD2013 MD2013 Astazi am primit un avertisment scris in care sementiona ca am incalcat prevederile ROI privind fisa postului :\\\\"angajatul indeplineste si alte sarcini ... (vezi toată discuția)
Reintegrare loc munca dupa proces castigat ralu_dani ralu_dani Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: Mi s-a desfiintat locul de munca, am dat in judecata firma, am castigat si procesul si recursul. Am primit acasa ... (vezi toată discuția)